Tempo950x100

Tempo300x100

Вигідний бізнес: вирощування обліпихи може принести надприбутки

Вигідний бізнес: вирощування обліпихи може принести надприбутки

Саме цей факт, на думку консультанта з якості та безпечності харчових продуктів Юлії Шулімової-Мовчан може стати стимулом для створення господарства, яке вирощуватиме саме цю культуру,  пише Kurkul.com.

“Сьогодні на обліпиху спостерігається підвищений попит на світовому ринку. Упродовж останніх 5 років ринок обліпихи віріс на 40%. Суттєвий сплеск зацікавленості помітний у таких країнах, як Японія, Південна Корея та Сінгапур. На сьогодні ринок цієї культури оцінюється в $1 млрд. Ринок продуктів переробки обліпихи оцінюється в $17 млрд.
Разом із відчутним зростанням попиту, пропозиція по цій культурі падає. Це чудова нагода для українських виробників зайняти цю нішу. Обліпиха може стати новим, потужним трендом на ринках. І хто встигне вчасно «вскочити в потяг», зможе отримувати початкові надприбутки”, — повідомила Юлія Шулімова-Мовчан.

Вона додала, що на сьогодні в Україні серйозно займаються обліпихою лише 2 фермерських господарства. Відповідно основним джерелом продукції для переробників і трейдерів залишається дикоросла обліпиха.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vyhidnyj-biznes-vyroshchuvannya-oblipyhy-mozhe-prynesty-nadprybutky
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати