Tempo950x100

Tempo300x100

Вигідний бізнес: як в Україні вирощують устриці

Вигідний бізнес: як в Україні вирощують устриці

Про це в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer розповів власник фермерського господарства «Устриці Скіфії» (Одеська область) Андрій Пігулевський, пише AgroTimes.

«Годувати устриць не потрібно. Головне – обрати правильне місце, правильну глибину (1-1,5 м), – зазначив він. – Також слід ретельно перетрушувати устриці в мішках. Чим частіше це робити, тим якіснішою виходитиме продукція. Наші працівники це роблять раз на два тижні».

В устричному бізнесі вважається, що якщо 10% молодняку вижило, то це вже прибуток, зауважив Андрій Пігулевський. «У мене в чорноморській воді виживало 20-25% бебі-устриць. Це – чудові показники», – підкреслив він.

Збирання врожаю устриць відбувається протягом року. 

У спеціально обладнаних автомобілях устриць транспортують до Києва. «За тиждень-два продаємо все, що зібрали», – додав Андрій Пігулевський. Сьогодні їх устриця в магазинах коштує 30 грн/штука.
 
Один із бонусів вітчизняної устриці є те, що в 99% випадків вона буде свіжішою порівняно із закордонною, зазначив власник «Устриць Скіфії».

Щоб розвивати устричну культуру, компанія створила кілька освітніх програм. «Я їжджу по країні з лекціями», – сказав Андрій Пігулевський.

 

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vyhidnyj-biznes-yak-v-ukrayini-vyroshchuyut-ustryci
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати