Tempo950x100

Tempo300x100

Винахідники розробили роботів, які прийдуть на зміну тракторам

Винахідники розробили роботів, які прийдуть на зміну тракторам

Використання роботів може скоротити хімічні речовини та викиди на 95%, збільшити доходи на 40% і зменшити витрати до 60%, пише agrarii-razom.com.ua.

На сьогодні сільське господарство є полігоном для інноваційних технологій, воно входить до числа перших, де розпочалося комерційне використання безпілотників та автономних транспортних засобів, які могли б ефективно (і безпечно) працювати в обмежених місцях сільськогосподарських угідь. Серед останніх подій в агротехнології є невеликі, сільськогосподарські роботи, які можуть покращити врожайність сільськогосподарських культур та зменшити вплив сільського господарства на навколишнє середовище.

Засновники Small Robot Company – Бен Скотт-Робінсон і Сем Уотсон-Джонс – впроваджують нові технології в сільському господарстві Великобританії. Вивчивши ринок, вони прийшли до висновку, що за останні десятиліття витрати на сільське господарство ростуть, а прибуток при цьому – ні. Це змушує багатьох фермерів кидати свій бізнес.

Традиційні трактори і комбайни та їх обслуговування коштують дорого, до того ж вони завдають шкоди навколишньому середовищу. Засновники стартапу пропонують фермерам більш ефективну, роботизовану техніку, пише Wired.

У розробці брали участь вчені Брістольського університету. Вони створили справжню серію роботизованих робочих конячок для фермерів.

Базовий робот (на ім’я Джек) має масу 250 кг і висоту 3 метри. Це основа, яку можна налаштовувати під різні завдання, навішуючи додаткове обладнання.

Розробники думають над додаванням лазерів і електричних ножиць для обробки рослин без використання гербіцидів. Застосувань роботракторов безліч, кажуть в Small Robot: від посадки насіння до збору врожаю. Разом з основним роботом можуть працювати також менш потужні і великі машини.

Ще один робот, подібний Джеку, важить як і більшість традиційних тракторів близько 31 тонни. Його задача “розумно” працювати з існуючим обладнанням для такої техніки.

Робот Рейчел (робот-монітор) моніторить інформацію по рослинам. Цей робот досить маленький (50 х 60 х 40 см), вагою близько п’яти кілограмів, обладнаний камерами. Він проходить назад і вперед над ділянками землі та збирає дані про наявні рослини. Потім вони перетворюються в дані та інструкції для фермерів, які дізнаються більше про свої рослини, а також про те, що потрібно зробити для збільшення їх урожайності.

Робот Дік використовується для обробки рослин мікропрепаратами: він  обприскує кожну рослину мінеральними добривами чи хімічними речовинами.

Робот Харі використовується при посівних роботах: викладає кожну насінину в ґрунт і фіксує, де саме вона була розміщена.

Щоб контролювати сам процес та правильно керувати  роботами компанія Small Robot розробила систему штучного інтелекту Wilma. Ця система за даними, зібраними роботом Рейчелом, та налаштуваннями, зробленими фермером, керує вже виконанням робіт (розпорошувати та обробляти земельні ділянки, знищувати бур’яни, тощо) іншими роботами, які також надає компанія Small Robot.

Власні дані компанії свідчать, що використання їх роботів може скоротити хімічні речовини та викиди на 95%, збільшити доходи на 40% і зменшити витрати до 60%.

    “Ми працювали з Гарпером Адамсом в Університеті Північного Заходу Англії, і ми зрозуміли економію витрат за допомогою хімічних речовин, добрив тощо”, – додає Скотт-Робінсон. “Наші роботи застосовують пестициди дуже акуратно, щоб мінімізувати попадання їх в грунт і щоб підтримувати його у гарному стані для фермерів”.

Якщо стартап буде успішним, цей новий підхід стане альтернативою існуючим методам ведення сільського господарства.

В даний час компанія Small Robot Company подала кілька патентів для своїх ферм, і проводить тестування з фермерами. Розробники планують здавати в оренду роботів, що з однієї сторони дозволить добре навчити їх систему штучного інтелекту Wilma, з іншої – розповсюдити свою систему серед фермерів через низьку вартість оренди. Вони сподіваються, що їх роботи та додатки будуть комерційно готові до використання до 2021 року.

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vynahidnyky-rozrobyly-robotiv-yaki-pryjdut-na-zminu-traktoram
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати