Tempo950x100

Tempo300x100

Винахідники створили роботизовану систему для автономного збору огірків

Винахідники створили роботизовану систему для автономного збору огірків

Молодь залишає земельні наділи батьків і дідів, вибираючи інші напрямки діяльності, а праця сезонних робітників в США і ЄС неухильно дорожчає, пише agro-smart.com.ua.

Поки одні фермери піднімають в небо дрони з мультиспектральними сенсорами, а інші переїжджають в мегаполіси, відкриваючи аквапонні міські господарства, а в Інституті Фраунгофера по промисловим системам і проектуванню технологій (Німеччина), розробили простого, легкого і розумного робота з двома маніпуляторами, здатного збирати огірки в автономному режимі.

В рамках проекту CATCH, розробники мають намір створити бюджетну модульну систему з двома маніпуляторами, здатну збирати понад 13 огірків в хвилину, не пошкоджуючи ні овочі, ні рослини.

Розробники CATCH паралельно розробляють 3 прототипи захоплень для робота: вакуумну систему, біонічні “щелепи” і спеціальну “огіркову руку”. Комп’ютерний зір, тактильні та оптичні сенсори і мультиспектральні камери дозволять системі відрізняти дозрілі огірки від тих, що дозрівають, і відсувати в бік лозу і листя: в даний час ефективність системи складає приблизно 95%. Машина використовує доопрацьоване ПЗ гуманоїдного робота Workbot I.

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vynahidnyky-stvoryly-robotyzovanu-systemu-dlya-avtonomnoho-zboru-ohirkiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати