Tempo950x100

Tempo300x100

Винайдено простий спосіб розтягнути свіжість фруктів на кілька тижнів

Винайдено простий спосіб розтягнути свіжість фруктів на кілька тижнів

Так, учені розробили спеціальні вкладиші-подушечки, які містять протигрибкові агенти і інгібітори етилену. Такі вкладиші, вкладені в контейнер, запобігають розвитку цвілі і грибка, пише atmagro.ru.

Гендиректор Hazel Technologies Айдан Муат пояснив, що це винахід має задовольнити вимоги фермерів в скороченні обсягів харчових відходів. Величезний плюс таких вкладишів в тому, що вони не токсичні, і з часом розкладаються під впливом бактерій. Виходить, що скромні пакетики дозволять фермерам вийти на нові ринки, розширити географію поставок, не застосовуючи при цьому хімікати.
Географічний діапазон розподілу продукції обмежений терміном придатності, – зазначає Муат. – Якщо я виробник карамболи з Флориди, мені важко продавати її у Ванкувері. Ця технологія дозволить мені доставити все туди, де це потрібно клієнтам і споживачам.

Етилен – це природний гормон, який відповідає за дозрівання плодів. Якщо загальмувати виділення етилену, то свіжий вигляд і смак плодів можна продовжити на кілька тижнів. У минулому, 2016 році, лінійка продуктів Hazel Technologies проходила випробування. На сьогоднішній день такі компанії як FloraLife, AgroFresh використовують вкладиші-подушечки. Поки що компанія зосередила перші продажі на виробниках з Вашингтона, Каліфорнії, Арізони, Орегони і Флориди, тобто «сільськогосподарських» штатах.

Співробітники компанії DFI, які тестували продукцію, розповіли, що кількість продуктів, здатних зберегти свіжість до місяця, зросла на 49%. Компанії вдалося заощадити на цьому 10 тисяч доларів.

– Найбільш унікальною частиною технології є те, що це просто дивно: ви кладете пристрій в картонну коробку, і все. Не потрібна вода, обладнання, не змінюється упаковка, – розповів представник DFI. – За багато років в індустрії вирощування динь ми не зустрічали нічого подібного, що працювало б настільки добре.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vynajdeno-prostyj-sposib-roztyahnuty-svizhist-fruktiv-na-kilka-tyzhniv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати