Tempo950x100

Tempo300x100

Винайшли агроробота, який замінює агронома

Винайшли агроробота, який замінює агронома

Автономно просуваючись по міжряддям, пристрій за допомогою системи датчиків і камер зчитує характеристики рослин по мірі їх росту та передає цю інформацію в реальному часі на телефон фермера або портативний комп’ютер, пише agroday.com.ua.

Роботом можна керувати за допомогою віртуальної реальності або GPS. Розробники назвали свій винахід TerraSentia. Він налаштовується і вчиться новому. Наприклад, TerraSentia можна навчити виявляти й розпізнавати захворювання рослин, оцінювати стан врожаю.

«Такі роботи кардинально змінять спосіб збору та використання даних з полів», — вважає Гіріш Чоудхарі, професор інженерної та біологічної інженерії, який очолює команду проекту.

Вага TerraSentia становить близько 11 кг, а висота — 33 см. Так як робот досить легкий, він може прокотиться по молодим рослинам, не пошкодивши їх.

Робот компактний, легко переміщується. Агроном може просто покласти його в багажник автомобіля і відвезти в поле.
За словами Чоудхарі, дані, зібрані роботом, допоможуть селекціонерам ідентифікувати генетичні лінії, які забезпечать найвищу якість і максимальну врожайність.

Очікується, що TerraSentia заповнить «розрив» між масивними машинами, які швидко засівають або обробляють сотні гектарів, і працівниками, які продовжують виконувати точні ручні роботи, але роблять це набагато повільніше.

Цієї весни в США проведуть польові випробування перших 20 агророботів. Для фермерів пристрої стануть доступними приблизно через три роки. Деякі моделі коштуватимуть до $5000.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vynajshly-ahrorobota-yakyj-zaminyuye-ahronoma
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати