Tempo950x100

Tempo300x100

Винна криза в Україні триває

Винна криза в Україні триває

У 2017 році Україна виробила на 40% менше тихих та ігристих вин, ніж в 2013 році. При цьому якщо ринок тихих вин після обвалу в 2014 році поступово зростав, то сегмент ігристих вин можна назвати волатильним. У 2017 році виробництво тихих вин в Україні зросло майже на 1,5% порівняно з 2016 роком. Виробництво ігристих вин скоротилося на 24%. Основна причина — купувати шампанське стали набагато рідше, навіть у період свят. Про це повідомляють експерти Pro-Consulting, пише news.eizvestia.com.

На сьогоднішній день великі українські виробники вина найактивніше працюють в трьох сегментах:

Перший — переробка винограду на виноматеріали і подальший його експорт у сусідні країни (в основному — Росію і Грузію).

Другий — розлив імпортного вина по пляшках для подальшої реалізації в Україні. За такою схемою в Україну потрапляє недороге вино, вироблене в Чилі та Молдові, після чого в роздрібних мережах реалізується за конкурентними цінами як, власне, молдавське і чилійське.

Третій сегмент орієнтований на місцевий ринок. Він включає в себе виробництво переважно недорогих вин з дешевих виноматеріалів різної якості обробки.

Крім цього, є ще виробництво так званих елітних вин. Їх частка в загальному обсязі українського виробництва незначна — менше ніж 0,5%.

Якісні імпортні вина на сьогодні доступні в широкому асортименті в помірному ціновому діапазоні — в межах 100-150 гривень за пляшку можна знайти вина, що мають високу оцінку серед споживачів на профільних ресурсах. Імпортери активно заповнюють полиці супермаркетів, і все більше українських споживачів віддають перевагу покуштувати саме імпортний продукт. По співвідношенню ціна/якість імпортні вина істотно випереджають українські.

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vynna-kryza-v-ukrayini-tryvaye
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати