Tempo950x100

Tempo300x100

Виноградарі заявляють про змову виноробів при закупівлі сировини

Виноградарі заявляють про змову виноробів при закупівлі сировини

Про це повідомляє ІА «Контекст-Причорномор’я».

31 серпня відбулася зустріч голови Одеської обласної державної адміністрації Максима Степанова з представниками виноробної галузі, оскільки в Одеській області виник конфлікт із-за заниження вартісты закупівлі винограду. Виробники сировини заявили про так звану «картельну змову» виноробів. За словами одеських виноградарів, в цьому році їм запропонували ціни на сировину не тільки нижче, ніж в 2016, але нижче собівартості.

«Нам озвучили ціну в районі 6-6,5 гривень за кілограм винограду при собівартості виробництва — 6,5-7 гривень! Площі виноградників скорочуються, а обсяг вина, виробленого в Україні, не зменшується. І при цьому нам дають таку ціну за нашу продукцію, взагалі нижче нашої рентабельності. Ми будемо викорінювати виноградники», — зазначив представник виноградарського підприємства Віталій Горбалінський.

Виробники, у свою чергу, запевняють, що у них ситуація не краще через обвал ринку майже на 50%. На це вплинула і велика частина імпортної продукції, реалізованої в Україні. На багатьох заводах є залишки виноматеріалу, тому закуповувати сировину взагалі немає сенсу.

Голова ОДА запропонував надсилати свої пропозиції змін до законодавства про державне регулювання галузі та підтримки виноробства, а якщо дійсно має місце картельна змова — звертатися до Антимонопольного комітету України. Зараз жодної такої заяви до відомства від одеських виноградарів не надходило.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vynohradari-zayavlyayut-pro-zmovu-vynorobiv-pry-zakupivli-syrovyny
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати