Tempo950x100

Tempo300x100

Виноробну галузь в Україні треба рятувати

Виноробну галузь в Україні треба рятувати

Про це повідомив голова комітету агропромислового комплексу Торгово-промислової палати Олег Юхновський, пише hromadskeradio.org.

“Маємо різке скорочення площі насаджень виноградників, останні три роки – різке падіння (майже втричі) обсягів експорту вина, скорочення внутрішнього виробництва – перелік можна продовжувати», — говорить Олег Юхновський.

Але, порівнюючи з попередніми роками, в 2017 є і певна позитивна динаміка, відзначив він:

«Призупинилося падіння експорту – маємо дещо покращені показники збільшення експорту в цьому році, порівняно з 2016. Українські винороби поступово освоюють нові ринки (Китай), традиційно поставляючи продукцію до Білорусі, країн Прибалтики, Польщі та інших країн ЄС».

Основною проблемою для розвитку галузі залишається невелика кількість виноробних підприємств:

«72 виробники в нас мають ліцензію на виробництво, і з них п’ять – сімейні виноробні. Для порівняння: у Франції – 40 000, в Італії майже мільйон невеликих виробників. Тут є проблеми, які виникли нещодавно, і ті, які накопичувалися протягом дуже багатьох років, в тому числі, мали місце ще за радянської доби. Загалом в основі проблем і сьогодні дається взнаки ставлення до власності, до підприємництва, до малого та середнього бізнесу», – зазначає Олег Юхновський.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vynorobnu-haluz-v-ukrayini-treba-ryatuvaty
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати