Виробництва ефірних олій окупиться менше ніж за два роки

Виробництва ефірних олій окупиться менше ніж за два роки

Звичайно, необхідно буде заздалегідь подбати про канали збуту, але з цих проблем виникнути не повинно – світовий ринок ефірних олій стабільно зростає на 6-8% на рік.
Близько половини глобального попиту на ефірні олії генерується в Євросоюзі, тому наша країна має прекрасні можливості для експорту цього продукту, пише pro-consulting.ua.

Найефективнішим варіантом створення виробництва ефірних олій є той, коли воно побудовано на базі господарства по вирощуванню ефіроносних рослин, оскільки не доведеться піклуватися про сировину, і його вартість буде набагато нижче. Але можливо організувати випуск ефірних олій у вигляді окремого підприємства. В цьому випадку левова частка інвестицій буде потрібна саме для закупівлі сировини.

Конкретні показники такого ефіроолійного виробництва дуже сильно залежать від типу використовуваної ефіроносної культури. Так, з одного кілограма сушеної лаванди вийде два грами масла, тоді як квіток меліси, для виходу такої ж кількості продукту, потрібно переробити в десять разів більше. Проте, розрахунки, виконані в рамках бізнес-плану організації виробництва ефірної олії, показують, що всі вкладені в проект кошти окупляться менше ніж за два роки в разі ретельного виконання всіх запланованих заходів.

 

Перегляди: 16
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vyrobnyctva-efirnyh-olij-okupytsya-menshe-nizh-za-dva-roky
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати