Tempo950x100

Tempo300x100

Виробництво часнику залишається високоприбутковим з року в рік

Виробництво часнику залишається високоприбутковим з року в рік

Про це заявив Сергій Паращенко, директор компанії «Чистий продукт», що займається виробництвом органічного часнику, пише AgroTimes. 

За його словами, 90% часнику в Україні вирощують у приватному секторі. Більша частина фермерів не володіє правильними технологіями його виробництва і не має необхідного обладнання (наприклад, для упакування продукції).

Таке виробництво фактично не приносить прибутку, тому є недовготривалим.  Крім цього, половина серйозних проектів з вирощування часнику теж провалюється з різних причин, зазначив директор «Чистого продукту».

Він розповів, що в Україні дуже поширеним є вирощування часнику методом висаджування його зубків. Водночас спосіб вирощування з повітряних цибулин є набагато рентабельнішим.

«Собівартість вирощування часнику у другий спосіб при середній врожайності 7 тонн/га становить приблизно 9 грн, першого – 27-30 грн», – підкреслив Сергій Паращенко.

Він додав, що цього року ціна на часник дещо менша, ніж минулого, однак попри це його виробництво залишається високоприбутковим з року в рік.

 

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vyrobnyctvo-chasnyku-zalyshayetsya-vysokoprybutkovym-z-roku-v-rik
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати