Виробництво індюшатини принесе гарний прибуток

Виробництво індюшатини принесе гарний прибуток

Це означає, що там все ще низький рівень конкуренції і вони особливо привабливі для інвестування. Однією з таких ніш є виробництво індюшатини, повідомляють аналітики Pro-Consulting.

Споживання м’яса цього птаха в світі стійко росте вже досить тривалий час. За останні три десятиліття воно збільшилося з 1,5 млн до 5,5 млн тонн. Особливо люблять індюшатину в Ізраїлі, де його споживання становить 12 кг на рік на людину, в США – 8 кг. За цим показником Україна, з її 0,2 кг на людину, значно відстає не тільки від світових лідерів, а й від сусідньої Польщі (4,5 кг).

 

 
За даними Державної служби статистики України

В даний час рентабельність вирощування індиків на м’ясо знову стала позитивною. Про це свідчать розрахунки, виконані аналітиками Pro-Consulting при розробці бізнес плану індюшиної ферми.

Даним проектом передбачено вирощування на м’ясо 16,2 тис. голів індиків. Для цього передбачається закуповувати високопродуктивних пташенят в Польщі. Кожен такий індича коштує 2,1 євро, і виростає до 10,74 кг – самки і 20,39 кг – самці.

Місцем розміщення господарства може стати одна з непрацюючих тваринницьких ферм. Особливо багато таких об’єктів продаються в Черкаській, Дніпропетровській і Запорізькій областях. Його потрібно викупити і переобладнати під вирощування індиків. Загальна необхідна площа складе від 3 до 5 га, на яких будуть розміщені основний виробничий корпус (96х18 м), адміністративний будинок, склади і гаражі для обладнання і техніки.

Розрахована рентабельність продажів даної індюшиної ферми складе 11,9%, тобто кожен євро доходу буде приносити майже 12 центів чистого прибутку. Його розмір буде перебувати на позначці 200 тис. євро починаючи вже з другого року роботи підприємства.

 

Перегляди: 8
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vyrobnyctvo-indyushatyny-prynese-harnyj-prybutok
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати