Виробництво малини на 20 гектарах може приносити до 156% прибутку

Виробництво малини на 20 гектарах може приносити до 156% прибутку

Про це йдеться у матеріалі компанія Pro-Consulting, пише landlord.ua.

Такий дохід буде у разі вирощуватися ягоди на площі 20 гектарів. Для заморозки і зберігання врожаю знадобиться приміщення площею 150 м2, в якому будуть обладнані камера шокової заморозки і холодильна камера.
«Перша продукція буде отримана вже через 12 місяців після початку реалізації плану. Отриманий підприємством врожай ягід передбачається поставляти як на внутрішній ринок — в свіжому вигляді в сезон збору, так і на експорт — в замороженому вигляді. Стійкий попит на продукцію забезпечить господарству продаж з рентабельністю 27,7%. Це означає, що кожен долар доходу буде містити більше 27 центів чистого прибутку», — кажуть аналітики.

Вони підрахували, що самі ємні статті витрат за проектом стануть: закупівля саджанців малини — 22-23%; придбання і обслуговування техніки по догляду за посадками і збирання врожаю — 19-20%; покупка обладнання для обробки, заморозки і зберігання ягід — 17-18%; покриття витрат до першого врожаю -18-19%.

«З останні сім років в структурі українського ягідного виробництва відбулися помітні зміни. На прилавках з’явилися ягоди, які раніше вважалися нішевими: ожина, агрус. Полуниця більше не домінує в структурі вітчизняного експорту. Тепер у неї приблизний паритет з малиною. Саме малина продемонструвала в 2015 році рекордне зростання обсягів експорту — 90%, а в 2016-му її поставки за кордон були найбільшими за весь час незалежності України. Причому сталося це без збільшення посадочних площ і врожайності культури. Очевидно, такий ефект дало поширення нових сортів малини, по споживчим якостям придатних для експортного продажу», — наголосили фахівці компанії.

Згідно повідомленню, у вітчизняному плодово-ягідному виробництві 2016 року частка безпосередньо ягід становить всього 0,06%. Ягідництву України не вистачає системного підходу і передових технологій. Найчастіше ягоди у нас вирощують аграрії без знань і досвіду в цій справі. З 19,6 тис. Гектарів, зайнятих ягідниками, 76,3% — це особисті господарства українців. Тому і врожайність ягідних культур у нас на 7-20% нижче, ніж у схожій з клімату Польщі.

«Найбільші площі засаджені ягідниками у Волинській, Дніпропетровській, Київській, Житомирській та Донецькій областях. У даних регіонах для них виділено від 1,8 до 1,3 тис. га. Відстаючими в цій сфері є Миколаївська — 0,1 тис. га, Закарпатська та Кіровоградська області по 0,3 тис. га», — додали в компанії.

Перегляди: 8
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vyrobnyctvo-malyny-na-20-hektarah-mozhe-prynosyty-do-156-prybutku
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    24 Квітня

    Ціни на овочі не перекривають витрати на зберігання

    Ринок землі в ЄС: як він працює та до чого варто готуватися Україні

    На Тернопільщині створять новий індустріальний парк “Borschiv”

    Як змінилися ціни на цукор, сіль та борошно

    ВР збирається розглянути продовження строку оформлення права власності на земельні паї

    Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

    Ціни на моркву в Україні близькі до історичних антирекордів для весни

    Рада спростила обіг насіння бавовнику, він потрібен для виробництва пороху

    23 Квітня

    Делегація Мінагрополітики ознайомилася з досвідом виконання Північною Македонією аграрних програм для вступу в ЄС

    У Фінляндії запустили в продаж кавовий бленд, створений штучним інтелектом

    БІЛЬШЕ НОВИН