Виробництво морозива опинилося під загрозою

Виробництво морозива опинилося під загрозою

Про це пише Аgrostory.

Дефіцит пропозиції ванілі на світовому ринку викликав зростання цін до рекордних відміток, що в десятки разів перевищують рівень, який спостерігався кілька років тому, і поставив під загрозу виробництво традиційного ванільного морозива, повідомляють британські та американські ЗМІ.

За даними організації Eurovanille, ціна стручків ванілі раніше цього літа перевищила $600 за 1 кг проти менш ніж $25 в 2011 році. У серпні вона повернулася до приблизно $500 за 1 кг, відзначають трейдери, але обсяги поставок і якість товару залишаються нижче звичних показників. Причиною стали несприятливі погодні умови на Мадагаскарі, найбільшому постачальнику натуральної ванілі на світовий ринок (80-85%). Більше третини останнього врожаю було знищено через посуху і тропічний циклон Энаво, які обрушилися на острів.

Найбільше від дефіциту постраждали дорогі сорти морозива (для дешевих ласощів вже давно використовують штучні ароматизатори). Ряд виробників у Європі та США, включаючи мережу джелатерій Oddono в Лондоні, були змушені прибрати ванільне морозиво з меню.

Іншим компаніям довелося істотно підняти на нього ціни, пише Financial Times. Так, Nestle підвищила вартість морозива Moevenpick в Швейцарії на 2,5% в цьому році.

У ряді регіонів США ваніль через дефіцит перестали продавати на вагу, і замість 120-140 стручків на фунт (1 кг = 2,2 фунта) виробники ванільного екстракту і морозива тепер закуповують партії по 25 стручків, зазначає видання BDN.

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vyrobnyctvo-morozyva-opynylosya-pid-zahrozoyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    16 Квітня

    Ефективність культиватора QX2 доведена роками

    Агрохолдинг МХП Косюка почав вирощувати овочі

    В Україну намагалися завезти 850 кг кабачків з перевищеним вмістом нітратів

    У Польщі заявили, що “зернове питання” з Україною має вирішити Брюссель

    15 Квітня

    Corteva Agriscience та Ощадбанк пропонують фермерам скористатися програмою кредитування за зниженими ставками для закупівлі засобів захисту рослин

    Штучний інтелект допоможе скоротити харчові відходи та придумає рецепти із того, що є у холодильнику

    У ЄС викрили шахрайську схему щодо медичного канабісу на 645 млн євро

    У квітні передача зернових до Румунії скоротилася на майже 35%

    ЄС може ввести додатковий контроль для українських перевізників, що їдуть через Польщу

    Майже 100 модульних зерносховищ отримали аграрії Херсонщини

    БІЛЬШЕ НОВИН