Tempo950x100

Tempo300x100

Виробництво морозива опинилося під загрозою

Виробництво морозива опинилося під загрозою

Про це пише Аgrostory.

Дефіцит пропозиції ванілі на світовому ринку викликав зростання цін до рекордних відміток, що в десятки разів перевищують рівень, який спостерігався кілька років тому, і поставив під загрозу виробництво традиційного ванільного морозива, повідомляють британські та американські ЗМІ.

За даними організації Eurovanille, ціна стручків ванілі раніше цього літа перевищила $600 за 1 кг проти менш ніж $25 в 2011 році. У серпні вона повернулася до приблизно $500 за 1 кг, відзначають трейдери, але обсяги поставок і якість товару залишаються нижче звичних показників. Причиною стали несприятливі погодні умови на Мадагаскарі, найбільшому постачальнику натуральної ванілі на світовий ринок (80-85%). Більше третини останнього врожаю було знищено через посуху і тропічний циклон Энаво, які обрушилися на острів.

Найбільше від дефіциту постраждали дорогі сорти морозива (для дешевих ласощів вже давно використовують штучні ароматизатори). Ряд виробників у Європі та США, включаючи мережу джелатерій Oddono в Лондоні, були змушені прибрати ванільне морозиво з меню.

Іншим компаніям довелося істотно підняти на нього ціни, пише Financial Times. Так, Nestle підвищила вартість морозива Moevenpick в Швейцарії на 2,5% в цьому році.

У ряді регіонів США ваніль через дефіцит перестали продавати на вагу, і замість 120-140 стручків на фунт (1 кг = 2,2 фунта) виробники ванільного екстракту і морозива тепер закуповують партії по 25 стручків, зазначає видання BDN.

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vyrobnyctvo-morozyva-opynylosya-pid-zahrozoyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати