Виробництво пива може подорожчати через поломку єдиного в країні гранулятора

Виробництво пива може подорожчати через поломку єдиного в країні гранулятора

Українські виробники хмелю зіткнулися з проблемою переробки хмелю врожаю 2018 через поломки єдиного в країні гранулятора, який належить компанії «Хопштайнер Україна», пише Agronews.

Через поломку гранулятора виробники хмелю стали перед вибором, що робити з урожаєм нового року — чекати завершення ремонту, відправляти свій хміль на переробку в сусідні європейські країни.

У другому випадку вартість хмелю може піднятися, через що пивовари понесуть додаткові витрати.

Повідомляється, що гранулятор зламався ще кілька місяців тому, якраз напередодні отримання нового врожаю українського хмелю. При цьому хміль може зберігатися в холодильнику в гранульованому вигляді без втрати якості до 9 місяців, а в гранульованому — 1-2 роки.

Сучасні пивзаводи не використовують у виробництві шишки хмелю, а застосовують гранули з хмелю або екстракт.

За інформацією компанії «Хопштайнер Україна», поломка серйозна і поки не відомо скільки займе часу відновлення виробничої лінії.

Сьогодні тільки малі і середні пивоварні заводи, яким належить менше 10% пивного ринку України, у своїх технологіях використовують хміль гранульований вітчизняного виробництва.

Великі ж пивоварні компанії з іноземним капіталом закуповують виключно імпортну хмелесировину у вигляді гранул і екстрактів гірких сортів американського і німецького виробництва.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vyrobnyctvo-pyva-mozhe-podorozhchaty-cherez-polomku-yedynoho-v-krayini-hranulyatora
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати