Tempo950x100

Tempo300x100

Виробництво вівсяного молока принесе гарний прибуток

Виробництво вівсяного молока принесе гарний прибуток

Чим більше шкоди екології нашої планети завдає діяльність людства, тим більше серед людей стає послідовників ідей здорового способу життя і харчування. Не обходять стороною ці віяння і Україну. Серед наших громадян вже більше двох мільйонів вегетаріанців. Крім того, як мінімум кожен п’ятий українець не переносить лактозу, а значить не може пити звичайне коров’яче молоко. Виходом для них є вживання таких продуктів, як рослинне молоко. Воно в якійсь мірі може замінити коров’яче, ну а для людей з лактозною непереносимістю – це взагалі безальтернативний «молочний» продукт, пише Pro-Consulting.

Світовий ринок рослинного молока зростає і розвивається. Особливо популярно мигдальне молоко, на другому місці – соєве, на третьому – рисове.

Оскільки попит на рослинне молоко в Україні вже сформувався, то було б неправильно віддавати наш ринок зарубіжним виробникам цього продукту. Ну а оскільки мигдалю в нашій країні вирощується поки не дуже багато, будемо використовувати для виготовлення рослинного молока більш доступну сировину – овес.

Витративши всього 70-75 тис. доларів, можна створити підприємство, яке буде видавати 50 літрів вівсяного молока на годину. Відповідний бізнес-план вже підготовлений аналітиками Pro-Consulting.

Самою ємною статтею витрат при створенні підприємства з випуску вівсяного молока є придбання обладнання.

Для установки техніки знадобиться цех площею 100-150 м2. Крім нього, до складу виробничого комплексу входитиме склад, допоміжні та адміністративно-господарські приміщення. Персонал, необхідний для забезпечення роботи підприємства, – 7-8 чоловік.

У структурі собівартості кінцевого продукту найбільшу частку – 64%, становить зарплата працівників, на яку буде витрачатися приблизно 3,5-4 тис. доларів на місяць.

Працюючи 20 днів в місяць в одну зміну, тривалістю вісім годин, наш невеликий альтернативний молокозавод зможе виробляти 95-100 тис. літрів вівсяного молока в рік. Якщо заздалегідь подбати про канали його реалізації, то кожен літр можна продати за $ 1,45, а це відповідає 135-145 тис. дол. щорічного доходу (25 тис. доларів чистого прибутку).

Неважко підрахувати, що кошти, вкладені в реалізацію проекту, повернуться до інвестора протягом 3-х років з моменту початку виробництва.

 

Перегляди: 21
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vyrobnyctvo-vivsyanoho-moloka-prynese-harnyj-prybutok
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати