Виробник горілки Хортиця судиться з Укрспиртом

Виробник горілки Хортиця судиться з Укрспиртом

Українська дистрибуційна компанія (УДК), юрособа холдингу Global Spirits Євгена Черняка (виробник горілки Хортиця, Первак, Мороша, вина Oreanda і коньяків Shustov) подала позов до суду на державне підприємство “Укрспирт” стосовно зобов’язання укласти договір про постачання спирту на внутрішній ринок ще в 2017 році. Про це йдеться в ухвалі Господарського суду Київської області, пише biz.liga.net.

Згідно з матеріалами справи, УДК заявляє, що Укрспирт – єдиний суб’єкт господарювання на території України, який отримав ліцензію на оптову торгівлю спиртом етиловим і, в силу постанови Кабінету Міністрів України від 29.08.2002 №1266, яким затверджено Порядок визначення виробників і покупців спирту та здійснення контролю за його обсягом, зобов’язаний не пізніше 1 жовтня року, що передує плановому, укласти з постачальниками договори на поставку спирту в наступному році.

Позивач зазначає, що направив відповідачу проект договору 29 вересня 2017 року, але відповідач його не підписав і не вказав, з якими пунктами проекту договору він не згоден.

21 листопада 2017 порушено провадження за вказаним позовом. У грудні 2017 року у третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача залучено Міністерство аграрної політики і продовольства. У квітні поточного року розгляд справи припинили, але УДК подала апеляцію, і справу продовжили розглядати.

У липні 2918 року від Київського апеляційного господарського суду надійшов запит щодо повернення матеріалів справи для направлення до Верховного Суду, у зв’язку з надходженням скарги на постанову апеляційної інстанції, прийняту по справі. Укрспирт подав касацію, яку Верховний суд відмовився задовольнити.

Постановою Господарського суду Київської області від 27.07.2018 провадження у справі зупинено до набрання законної сили судовим актом Верховного Суду України за результатами розгляду касаційної скарги ДП Укрспирт на постанову Київського апеляційного господарського суду від 02.07.2018 по даній справі.

Справу повернуто до Господарського суду Київської області 11 жовтня 2018 року.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vyrobnyk-horilky-hortycya-sudytsya-z-ukrspyrtom
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати