Tempo950x100

Tempo300x100

Виробник “Нашої Ряби” почне продавати органіку в Європу

Виробник “Нашої Ряби” почне продавати органіку в Європу

Про це повідомив засновник компанії Юрій Косюк, пише delo.ua

За його словами, в перспективі частка органіки в загальному виробництві сільгосппродукції в країні може становити 5-15%.

“Я з досить великим скепсисом ставився до цього напрямку. Але все частіше ми з партнерами говоримо про це. Я не думаю, що органіки буде дуже багато — максимум 5-15% виробництва”, — вважає Косюк.

Відповідаючи на питання про те, чи збирається МХП випускати органічну продукцію, він зазначив, що планується почати розвивати цей напрямок.

“Почнемо трохи розвивати. Це буде органічне зерно. Але тільки для європейського ринку, тому що наш споживач поки не розуміє і не готовий множити звичайну ціну на шість. А саме стільки в Європі стоять органічні продукти”, — сказав Косюк.

При цьому в сегменті органічного м’яса птиці МХП поки не бачить перспектив. “Це дуже нішевий маленький у всій Європі ринок”, — додав засновник компанії.

На його думку, одна з тенденцій українського АПК в близькій перспективі — поглиблення переробки.

“В країні досить велика кількість недорогої сировини, але дорога логістика, що не стане дешевше. Це підштовхне людей йти в більш глибоку переробку і створення продуктів з доданою вартістю”, — вважає Косюк.

Як повідомлялося, МХП планує збільшити земельний банк на 180 тис. га до 550 тис. га до 2019-2021 років. Також у планах компанії — придбання м’ясопереробних потужностей в країнах ЄС і Великобританії.

ПАТ “Миронівський хлібопродукт” — вертикально інтегрований комплекс підприємств з виробництва курятини, інкубаційних яєць, кормів, займається рослинництвом, виробляє куряче м’ясо під маркою “Наша ряба”.

 

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vyrobnyk-nashoyi-ryaby-pochne-prodavaty-orhaniku-v-yevropu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати