Tempo950x100

Tempo300x100

Виробник “Нашої Ряби” попросив кредиторів змінити умови боргу

Виробник “Нашої Ряби” попросив кредиторів змінити умови боргу

Агрохолдинг МХП (Миронівський хлібопродукт, найбільший виробник курятини в Україні) звернувся до власників єврооблігацій з погашенням в 2020 році, яких залишилося в обігу на суму $79,4 млн, з проханням гармонізувати формулювання двох ковенант з формулюванням ковенант більших випусків облігацій з погашенням в 2024 і 2026 роках.

Про це йдеться в повідомленні МХП на Лондонській фондовій біржі, пише НВ.

Агрохолдинг готовий заплатити за згоду на такі зміни $5 за кожні $1000 номіналу єврооблігацій.

Йдеться про ковенанти в частині заборгованості за товарним фінансування і визначення МСФЗ і Допустимі позики.

МХП пояснює, що така гармонізація дозволить холдингу ефективно фінансувати всі свої операції і приступити до вибіркових придбань у відповідності зі стратегією групи, яка зазвичай вимагає виникнення заборгованості, забезпеченої активами цільових компаній або акціонерним капіталом.

Компанія наголошує, що на дату оголошення дотримується ковенанти, підтримує коефіцієнт консолідованого кредитного плеча нижче 3.0x і має намір робити це і надалі.

Термін прийому заявок в межах такої пропозиції МХП завершується 4 жовтня.

Раніше МХП двічі – в 2017 і 2018 роках – пропонував власникам єврооблігацій-2020 викуповувати їх, одночасно пропонуючи до розміщення нові єврооблігації з погашенням відповідно в 2024 і 2026 роках. За підсумками тендера у травні 2017 року компанія отримала пропозиції на викуп цінних паперів на $245,2 млн, а в березні-квітні цього року – на $416,2 млн.

Миронівський хлібопродукт (МХП) – найбільший виробник курятини в Україні. За оцінками самої компанії, вона посідає 55% українського ринку курятини. Агрохолдинг також займається виробництвом зернових, соняшникової олії, продуктів м’ясопереробки. На українському ринку МХП представлений брендами Наша Ряба, Легко, Бащинский тощо.

На європейський ринок МХП поставляє охолоджені напівтуші курей, які переробляються, зокрема на його підприємствах в Нідерландах і Словаччині.

Засновником і мажоритарним акціонером МХП є український бізнесмен Юрій Косюк, якому належить близько 65% акцій компанії. Решта 35% перебувають у вільному обігу на Лондонській фондовій біржі.

Чистий прибуток МХП в 2017 році зріс в 3,3 рази – до $230 млн порівняно з 2016 роком. Його виручка за минулий рік збільшилася на 13,4% – до майже $1,3 млрд.

За перше півріччя 2018 року чистий прибуток МХП скоротився порівняно з аналогічним періодом 2017 року на 10% – до $190 млн, виручка зросла на 16% – до $694 млн.

Перегляди: 0
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vyrobnyk-nashoyi-ryaby-poprosyv-kredytoriv-zminyty-umovy-borhu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати