Tempo950x100

Tempo300x100

Виробника “Нашої Ряби” звинуватили у необгрунтованому підвищенні цін на курятину

Виробника “Нашої Ряби” звинуватили у необгрунтованому підвищенні цін на курятину

Антимонопольний комітет (АМКУ) відкрив ще одну справу проти агрохолдингу МХП через необґрунтоване підвищення цін на курятину.

Про це повідомляється в опублікованому АМКУ дослідженні ринку, пише НВ.

Під час дослідження АМКУ не виявив причин для підвищення цін на м’ясо курки виробництва МХП в липні-серпні 2017 року.

У комітеті відзначили, що підвищення цін на м’ясо курки дозволило МХП залишатися лідером ринку за показниками продажів незважаючи на те, що в натуральному вираженні частка компанії скоротилася через зростання експорту.

Також в АМКУ виявили чинники, що вказують на неефективне функціонування ринку. Йдеться про введення обмежень щодо дистриб’юторів, субдистриб’юторів і партнерів.

На даний момент МХП залишається найбільшим учасником ринку з часткою 55% в 2016 році, 46% у 2017 році і 45% в 2018 році.

«За результатами 2019 року прогнозується посилення ринкової концентрації і збільшення частки МХП до 47% за рахунок збільшення обсягів виробництва курятини на другої черги «Вінницької птахофабрики”», – додали в АМКУ.

Нагадаємо, агрохолдинг «Миронівський хлібопродукт» (МХП) у ІІІ кварталі 2019 року збільшив загальні обсяги виробництва курятини на 24% порівняно з аналогічним періодом минулого року – до 186,6 тис. тонн.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vyrobnyka-nashoyi-ryaby-zvynuvatyly-u-neobhruntovanomu-pidvyshchenni-cin-na-kuryatynu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати