Виробників харчових продуктів перевірятимуть частіше

Виробників харчових продуктів перевірятимуть частіше

У зв’язку з масовими захворюваннями людей на гострі кишкові інфекції комплексні перевірки у сфері безпечності харчових продуктів перебувають під посиленим контролем, зазначив голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа.

Він зауважив, що важливим також є питання впровадження системи HACCP.

«Очікуємо, що невдовзі існуюча періодичність планових перевірок зміниться з одного разу на два, три, п’ять років, залежно від ступеня ризику об’єкту, і заходи контролю відбуватимуться раз на квартал або на півроку залежно від ступеня ризику», – додав Володимир Лапа.

Голова Держпродспоживслужби також зупинився на нормативно-правовому забезпеченні здійснення санепіднагляду. Зокрема, розповів про роботу над уніфікованою формою акта,  введення посадової особи з повноваженнями головного державного санітарного лікаря.  

У питаннях фітосанітарного контролю головне, на переконання Володимира Лапи, не допустити надходження нотифікацій від країн світу при формуванні експортних партій об’єктів регулювання.

 «Ми всі працюємо на державу, а держава має працювати на людей. Люди повинні знати, що їхні права захищають», – торкнувся керівник Держпродспоживслужби теми захисту прав споживачів. Наразі близько 50% усіх звернень, що надходять під час особистого прийому, зазначив Володимир Лапа, пов’язані саме з цією сферою, тож вона потребує особливої уваги.

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vyrobnykiv-harchovyh-produktiv-pereviryatymut-chastishe
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати