Tempo950x100

Tempo300x100

Виробників курятини підозрюють у ціновій змові

Виробників курятини підозрюють у ціновій змові

Антимонопольний комітет продовжує дослідження ринку курячого м’яса і, за попередніми його результатами, допускає наявність можливого порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді узгоджених дій виробників у частині узгодження цінової політики.

Про це у відповіді на запит Українських Новин повідомила перший заступник голови АМКУ – державний уповноважений Марія Ніжнік.

Вона зазначила, що дослідження ринку триває – регулятор аналізує отриману інформацію та стан конкуренції на ринку.

АМКУ запросив інформацію про подорожчання курятини в 2017 році у 9 найбільших торгових роздрібних мереж та найбільших виробників – компаній “Агро-Овен”, “Комплекс Агромарс” та “Миронівський хлібопродукт”, вона була надана, але окрему інформацію ще необхідно уточнити і перевірити.

“За попередніми результатами дослідження ринку курячого м’яса, АМКУ на сьогодні розглядає 2 можливих порушення законодавства про захист економічної конкуренції: перше – це зловживання монопольним домінуючим становищем одним з виробників, друге – антиконкурентні узгоджені дії виробників у частині узгодження цінової політики”, – сказано в повідомленні.

Після уточнення запитуваної інформації від окремих учасників ринку, зокрема “Миронівського хлібопродукту”, регулятор зробить висновки про наявність чи відсутність ознак порушень законодавства про захист економічної конкуренції.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vyrobnykiv-kuryatyny-pidozryuyut-u-cinovij-zmovi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати