Tempo950x100

Tempo300x100

Виробники імбиру в Україні не матимуть конкурентів

Виробники імбиру в Україні не матимуть конкурентів

Та виявляється, він у нас також дуже гарно росте на Одещині, на півдні Херсону, Миколаївщині, Запоріжжі. До того ж, вирощуючи його, у вас практично не буде конкурентів. Про це пише Kurkul.com.

Імбир любить легкий ґрунт і йому потрібний досить тривалий період вегетації, понад 120 днів. Щоб вирощувати його, наприклад, у Вінниці, необхідно в теплиці ділити клубні там, де є пагін, і садити в землю вже в лютому — на початку березня, щоб до 20-х чисел травня можна було вигнати стрілку 20 см і висаджувати її в ґрунт. Імбир любить, щоб було багато вологи і світла.

Ціна на нього досить приваблива — 70-100 грн/кг. Врожайність непогана, рослини невибагливі, практично не мають шкідників та хвороб. Якщо є ґрунти, які заливає, або пісок, на якому нічого не хоче рости — для імбиру це не проблема, головне, щоб було світло і вода.

Посадковий матеріал можна шукати на базарі або в будь-якому супермаркеті. Необхідно обрати корінці із максимальною кількістю живих паростків. Такий імбир можна брати й садити.

Але при його вирощуванні є і певні труднощі:

– вивчення технології. Пошук оптимального варіанту вирощування займе 2 або 3 сезони;
– пошук клієнтів для збуту. З одного боку, його ні в кого немає, але з іншого — хто його купує? Варто спочатку виростити його для себе, а тоді вже пропонувати тим людям, які у вас уже беруть інші овочі чи фрукти;
– тривалий період вирощування;
– пошук якісного посадкового матеріалу. У переліках виробників насіння його немає. Відповідно, дізнатися на початках чітку назву сорту буде важко.

 

Перегляди: 14
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vyrobnyky-imbyru-v-ukrayini-ne-matymut-konkurentiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати