Tempo950x100

Tempo300x100

Виробники плодово-ягідної продукції мають можливості отримати державну підтримку ще цього року

Виробники плодово-ягідної продукції мають можливості отримати державну підтримку ще цього року

Практичний семінар для виробників та переробників ягід та дрібних фруктів організовано продовольчою та сільськогосподарською Організацією (ФАО) за підтримки Мінагрополітики та Асоціації «Укрсадпром», в рамках проекту FAO TCP/UKR/3601, детального розгляду питань регулювання, стандартів, упаковки, маркетингу та надання практичних порад щодо виходу на ринок і розширення експорту в ЄС.

Заступник Міністра зауважила, що у 2017 році Мінагрополітики прийнято рішення не лише про погашення кредиторської заборгованості перед суб’єктами господарювання у сумі 176,4 млн гривень, а й відшкодування витрат поточного року на закладення насаджень, догляд за ними, спорудження шпалери, будівництво систем краплинного зрошення. На зазначені цілі планується виділення 65,0 млн гривень, а для компенсації витрат  на будівництво холодильників з РГС, камер швидкого заморожування фруктів, придбання ліній товарного обробітку плодів, спеціалізованих механізмів та техніки – 57,9 млн гривень.

Термін подання документів – до 15 грудня 2017 року, відповідно до порядку використання коштів, затвердженого постановою КМУ від 15.07.2005 № 587.

Підтримка розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства буде продовжуватись у 2018 році.

“Динаміка розвитку садівництва та ягідництва в Україні стимулюється попитом на зовнішньому ринку. Найбільш популярні у країнах ЄС ягоди – малина, ожина, лохина та журавлина. Зерняткові, кісточкові, смородина та суниця переважно знайшли споживача на ринку країн СНД.

Державна підтримка та практичні знання – гарна передумова не тільки зростання обсягів виробництва ягід та фруктів, але й розширення експортних можливостей сільгоспвиробників та диверсифікації поставок на європейський ринок», – відмітила Олена Ковальова.

Під час заходу було детально розглянуто нормативні вимоги для ринку ЄС щодо експорту ягід, дрібних свіжих фруктів і дрібних заморожених ягід, а також надано рекомендації виробникам експортерам, як продавати свою продукцію і знайти покупця на ринку ЄС.

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vyrobnyky-plodovo-yahidnoyi-produkciyi-mayut-mozhlyvosti-otrymaty-derzhavnu-pidtrymku-shche-coho-roku
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати