Tempo950x100

Tempo300x100

Виробники соняшникової олії очікують зростання цін

Виробники соняшникової олії очікують зростання цін

З початку поточного сільськогосподарського сезону Україна скоротила експорт олійної продукції на 0,3 млн т у порівнянні з аналогічним періодом минулого сезону. Про це повідомляє Державна служба статистики. На даний момент обсяг експорту становить близько 3,4 млн т, пише delo.ua.

На ринку соняшникової олії до 2017 року спостерігалося зростання виробництва олійної продукції, відзначають аналітики компанії Pro-Consulting. Потім ринок скоротився на 1 000 т. На думку експертів, спад пов’язаний зі зниженням валового збору насіння соняшнику та як наслідок скорочення обсягу переробки.

За останні кілька днів ціна на олію зросла з 652 $/т до 660 $/т. За інформацією S&P Global Platts, зростання цін на інші олійні продукти стало причиною зростання світових цін на соняшникову олію.

Експерти компанії Pro-Consulting відзначають, що продукти переробки соняшнику складають основу ринку олійних продуктів. 90% продукції експортується, при низькому показнику імпорту. А оскільки приріст експорту вище приросту виробництва, за винятком 2017 року, аналітики очікують скорочення місткості ринку і зростання ціни на продукт.

Нагадаємо, Україна за підсумками січня-червня 2018 р. експортувала 2,87 млн т соняшникової олії на суму $2,17 млрд, що на 9% менше аналогічного періоду 2017 р.

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vyrobnyky-sonyashnykovoyi-oliyi-ochikuyut-zrostannya-cin
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати