Вирощування міскантусу може стати прибутковим бізнесом

Вирощування міскантусу може стати прибутковим бізнесом

За даними біоенергетичної асоціації України, якщо виділити під енергетичні культури 1 млн га малопридатних для інших видів сільськогосподарського виробництва земель, то отримана біомаса з енергетичного потенціалу зможе замінити 4,88 млн т сирої нафти.
Таким чином, ринок біопалива в найближчій перспективі очікує період бурхливого розвитку, при якому його обсяг збільшиться в кілька разів. Значну частку на цьому ринку можна зайняти вже сьогодні, організувавши вирощування міскантусу, пише pro-consulting.ua.

Міскантус має ряд переваг в порівнянні з іншими енергетичними культурами, такими як верба і тополя. Так, міскантус споживає менше води і добре росте на сухих ґрунтах південних регіонів України, що дуже важливо з урахуванням потепління клімату. Урожай з одного гектара міскантусу досягає 25 тон, і його енергетичний потенціал дорівнює 15-20 тис. м3 природного газу. Одного разу посаджена плантація міскантусу може експлуатуватися протягом 30 років без пересадки.

Згідно з розрахунками, для реалізації бізнес-плану організації вирощування міскантусу на площі 1000 гектарів буде потрібно близько 2 млн доларів США. Основна стаття видатків – 60% від загальної суми – придбання посівного матеріалу. Оборотний капітал, необхідний для забезпечення функціонування господарства в перші два роки, поки міскантус досягає промислових параметрів, складе 25% від загальної суми. Решта грошей буде витрачена на оренду землі та інші витрати.

Всі вкладені в створення підприємства з вирощування міскантусу кошти повернуться до інвестора у вигляді прибутку протягом менше чотирьох років (44,7 місяці) з урахуванням фактору дисконту.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vyroshchuvannya-miskantusu-mozhe-staty-prybutkovym-biznesom
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    16 Квітня

    В Україну намагалися завезти 850 кг кабачків з перевищеним вмістом нітратів

    У Польщі заявили, що “зернове питання” з Україною має вирішити Брюссель

    15 Квітня

    Corteva Agriscience та Ощадбанк пропонують фермерам скористатися програмою кредитування за зниженими ставками для закупівлі засобів захисту рослин

    Штучний інтелект допоможе скоротити харчові відходи та придумає рецепти із того, що є у холодильнику

    У ЄС викрили шахрайську схему щодо медичного канабісу на 645 млн євро

    У квітні передача зернових до Румунії скоротилася на майже 35%

    ЄС може ввести додатковий контроль для українських перевізників, що їдуть через Польщу

    Майже 100 модульних зерносховищ отримали аграрії Херсонщини

    “Руйнування критичні”: які наслідки окупації для АПК Запорізької області

    USDA збільшив прогноз експорту української пшениці

    БІЛЬШЕ НОВИН