Tempo950x100

Tempo300x100

Вирощування міскантусу може стати прибутковим бізнесом

Вирощування міскантусу може стати прибутковим бізнесом

За даними біоенергетичної асоціації України, якщо виділити під енергетичні культури 1 млн га малопридатних для інших видів сільськогосподарського виробництва земель, то отримана біомаса з енергетичного потенціалу зможе замінити 4,88 млн т сирої нафти.
Таким чином, ринок біопалива в найближчій перспективі очікує період бурхливого розвитку, при якому його обсяг збільшиться в кілька разів. Значну частку на цьому ринку можна зайняти вже сьогодні, організувавши вирощування міскантусу, пише pro-consulting.ua.

Міскантус має ряд переваг в порівнянні з іншими енергетичними культурами, такими як верба і тополя. Так, міскантус споживає менше води і добре росте на сухих ґрунтах південних регіонів України, що дуже важливо з урахуванням потепління клімату. Урожай з одного гектара міскантусу досягає 25 тон, і його енергетичний потенціал дорівнює 15-20 тис. м3 природного газу. Одного разу посаджена плантація міскантусу може експлуатуватися протягом 30 років без пересадки.

Згідно з розрахунками, для реалізації бізнес-плану організації вирощування міскантусу на площі 1000 гектарів буде потрібно близько 2 млн доларів США. Основна стаття видатків – 60% від загальної суми – придбання посівного матеріалу. Оборотний капітал, необхідний для забезпечення функціонування господарства в перші два роки, поки міскантус досягає промислових параметрів, складе 25% від загальної суми. Решта грошей буде витрачена на оренду землі та інші витрати.

Всі вкладені в створення підприємства з вирощування міскантусу кошти повернуться до інвестора у вигляді прибутку протягом менше чотирьох років (44,7 місяці) з урахуванням фактору дисконту.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vyroshchuvannya-miskantusu-mozhe-staty-prybutkovym-biznesom
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати