Tempo950x100

Tempo300x100

Вирощування органічних бобових є високомаржинальним бізнесом для малого фермера

Вирощування органічних бобових є високомаржинальним бізнесом для малого фермера

У сегменті органіки найбільш інвестиційно привабливим є вирощування бобових культур.

Про це зазначив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета під час Міжнародного дня поля «Органічні бобові культури – світовий тренд України» на базі фермерського господарства «Дон Олексій Пилипович» (Вінницька область).

Участь у заході взяли представники місцевої влади, науково-дослідних інститутів та дослідних станцій НААН України, профільних громадських організацій, керівники фермерських господарств, представники бізнесу.

«Сьогодні існує великий попит на органічні бобові у світі, зокрема, в Європі. Тому малий виробник, який зробить акцент на виробництві такої продукції, отримає додаткові можливості для збільшення прибутків. А скориставшись державною підтримкою, одним з пріоритетом якої є органічне виробництво, такий виробник зможе розвивати свій бізнес», – зазначив Віктор Шеремета.

Заступник Міністра додав, що в рамках державної підтримки для фермерів існує низка програм, серед яких – дешеві кредити, 80%-а компенсація за насіння, здешевлення техніки та ін: http://dotacii.minagro.gov.ua/ua

Під час заходу учасники ознайомилися із новими сортами бобових культур та особливостями органічного землеробства при вирощувані сільськогосподарських культур, зокрема, нуту, сочевиці, квасолі, машу, сої, отримали інформацію про шляхи реалізації майбутнього врожаю.

Довідка:

У 2017 році Україна збільшила в 1,6 рази (до 504 тис. га) у порівнянні із попереднім періодом площі під зернобобовими культурами і було намолочено 1,2 млн тонн зерна при врожайності 24,6 ц/га.

У 2018 році зернобобовими культурами було засіяно 568 тисяч га, що є найкращим показником за останні 15 років. 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vyroshchuvannya-orhanichnyh-bobovyh-ye-vysokomarzhynalnym-biznesom-dlya-maloho-fermera
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати