Вирощування салату та зелені забезпечить прибуток в постійному режимі

Вирощування салату та зелені забезпечить прибуток в постійному режимі

А так як вітчизняні тепличники не справляються з задоволенням попиту, їх місце на ринку займають імпортери, у чому можна переконатися, простеживши динаміку імпорту салату латук, пише pro-consulting.ua.

Як бачимо, завезення в Україну латуку постійно зростає, за винятком кризового 2015 року, тоді як експорт, навпаки, деградує. Така ситуація є ненормальною для нашої країни, оскільки сучасні технології вирощування зелені в теплицях дозволяють налагодити в Україні її виробництво з позитивною рентабельністю, навіть незважаючи на перманентне підвищення енергетичних тарифів. Аналітиками Pro-Consulting розроблений бізнес-план відповідного тепличного комплексу.

Проектом передбачено організацію виробництва салату і іншої зелені методом гідропоніки на площі один гектар. Дана технологія дозволяє збирати до 12 врожаїв протягом року, що дасть підприємству можливість отримувати прибуток в постійному режимі.

Потреба в інвестиціях для реалізації проекту оцінюється сумою в € 3,3 млн. Для зниження енергоспоживання і досягнення максимальної продуктивності, теплиці пропонується розміщувати в першій кліматичній зоні з м’якою зимою і теплим літом. Підходять Київська, Черкаська, Кіровоградська, Полтавська, Сумська, Харківська області. Крім клімату, в цих областях ще й ємні ринки збуту тепличної продукції, хоча можна налагодити поставки оптовикам і з інших регіонів, а також експортерам.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vyroshchuvannya-salatu-ta-zeleni-zabezpechyt-prybutok-v-postijnomu-rezhymi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати