Tempo950x100

Tempo300x100

Вирощування шпинату: за рік можна зібрати три врожаї

Вирощування шпинату: за рік можна зібрати три врожаї

За літньої сівби врожайність становить від 15 до 20 тонн/га, за весняної – 6-10 тонн/га. Стиглість шпинату настає через 25-40 діб після появи сходів, коли на рослинах є 5-8 справжніх листків, пише AgroTimes.

Оптимальна температура для проростання насіння шпинату становить 4 °С, для розвитку рослин – 15-18 °С. Холодостійка і морозостійка рослина витримує приморозки до -6…-12 °С.

Шпинат є рослиною довгого дня, але для нагромадження зеленої маси йому потрібен день у 10-12 годин, тому для скорочення світлового дня застосовують прийом накриття посівів шпинату темним матеріалом.

До інтенсивності світла рослини вимогливі середньо, можуть рости в частковому затіненні серед інших овочевих культур.

Водночас шпинат є надзвичайно вимогливим до вологості ґрунту. Вона потрібна йому постійно і рівномірно протягом усього вегетаційного періоду. Це пов’язано з тим, що шпинат слабо всмоктує вологу, але інтенсивно її випаровує. Дефіцит вологи різко посилює стеблування рослин.

Для вирощування шпинату придатні всі види зволожених ґрунтів, заправлені перегноєм або компостом, з близькою до нейтральної реакцією ґрунтового розчину на рівні рН 6-6,5, окрім кислих.

Внесення свіжого гною та використання азотних добрив підвищує врожайність, але при цьому погіршуються смакові якості зелені й підвищується вміст нітратів у ній.

 

Перегляди: 9
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vyroshchuvannya-shpynatu-za-rik-mozhna-zibraty-try-vrozhayi
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати