Tempo950x100

Tempo300x100

Вирощування зелені мікрогрін окупається за два місяці

Вирощування зелені мікрогрін окупається за два місяці

Про це журналу «Плантатор» розповів засновник компанії Іван Воробйов, пише AgroTimes.

За його словами, в 2015 році стартові вкладення становили $400, треба було офіційно оформити виробництво, знайти вентильоване приміщення, отримати дозвільні документи.

Крім цього, $100 витратили на закупівлю обладнання: стелажів, ламп денного світла і ємностей для пророщування (спочатку ми використовували звичайні пластикові таці). Ще $100 коштувало насіння.

«Інвестиції окупилися за два місяці за рахунок швидкого обороту та доволі високої маржі. Наприклад, насіння соняшнику коштує 15-16 грн/кг. Із 300 г насіння можна отримати 500 г мікрозелені, що має роздрібну ціну на рівні 300 грн/кг», – зауважив Іван Воробйов.

«Порція здоров’я» починала з вирощування мікрозелені соняшнику, люцерни, зеленого горошку, редиски, гірчиці, оскільки ці культури є найпростішими у вирощуванні.

«Є культури складніші, вони й коштують дорожче. Наприклад, кілограм насіння люцерни коштує 60 грн, а базиліку, який має ніжний смак і аромат та дуже подобається шеф-кухарям як прикраса для страв, – від 1200 грн/кг», – підкреслив засновник компанії.

 

Перегляди: 5
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vyroshchuvannya-zeleni-mikrohrin-okupayetsya-za-dva-misyaci
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати