Tempo950x100

Tempo300x100

Вирощування зелені може давати до 500% рентабельності

Вирощування зелені може давати до 500% рентабельності

Фахівці зазначають, що зелень затребувана на ринку, на неї є попит круглий рік. При цьому найбільший дохід можна отримати в міжсезоння, пише agroday.com.ua.

Вкладення в такий бізнес відносно невисокі, можна починати з кількох тисяч гривень. Для «зеленої» справи знадобиться приміщення, земельна ділянка або теплиця.

Поточні витрати — це посівний матеріал, ящики і коробки, добрива, електроенергія для освітлення, транспортні витрати. Сума цих витрат для одного невеликого приміщення (до 60 кв. м) складе від 6400 грн. З цієї ж кімнати вдасться отримати 600 кг зелені, наприклад, цибулі.

При оптовій ціні 20 грн/кг виручка сягне 12 000 грн, а прибуток — 5600 грн.

Якщо дозволяють кліматичні умови, можна вирощувати зелень в теплиці. Але це додаткові витрати на будівництво чи її придбання.

Ще один варіант – гідропонна установка. Тоді зелень вирощується в живильному розчині.

Також привабливий спосіб — вирощування зелені в маленьких горщиках і продаж разом з ними. Така зелень добре виглядає і коштує дорожче, ніж зелень у пучку.

Нагадаємо, нині вітчизняні виробники закривають потреби українського ринку в зелені лише на 15%. Не більше 5 підприємств вирощує зелень протягом всього року.

 

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vyroshchuvannya-zeleni-mozhe-davaty-do-500-rentabelnosti
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати