Tempo950x100

Tempo300x100

Вирощувати часник вигідно на площі від 2 гектарів

Вирощувати часник вигідно на площі від 2 гектарів

Гарне пакування, брендування та переробка допоможе просунути часник і на експорт. Таку думку висловила Анна Морозова, голова часникового кооперативу UKRUP, пише landlord.ua.

Для вирощування часнику доведеться витратити близько 180 000 на гектар. Це затрати на механічну посадку, обробку пестицидами, внесення добрив, оренду землі, техніки й таке інше.

«Промислове виробництво окупається на площі від 2 гектарів, — ділиться досвідом Морозова. — Зібравши врожай з такої площі, 30% ви зможете безболісно продати в низький сезон ціноутворення, аби покрити борги. Решту 70% можна продати тоді, коли це стане вигідним».

Максимальна урожайність, яку отримує UKRUP при традиційному вирощуванні, — 6,1 тонн з гектара доробленого продукту. Більше — 10-12 тонн — отримують на поливі в південних областях. Це сприятливий регіон вирощування часнику, врожай має високу якість.

Нині ціни на часник на вітчизняному ринку досягають 80-100 грн/кг. Раніше на гуртових ринках можна було придбати продукт за 28-36 грн.

99,5% часнику в Україні вирощують приватні господарства. Торік виробництво склало рекордні 188 000 тонн, із яких 195 тонн — експортовано.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vyroshchuvaty-chasnyk-vyhidno-na-ploshchi-vid-2-hektariv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати