Tempo950x100

Tempo300x100

Вишневий Apple: диво генетичних технологій дає 20 кг з дерева

Вишневий Apple: диво генетичних технологій дає 20 кг з дерева

Підприємство отримало ексклюзивне право вирощування сорту від німецьких селекціонерів, пише agroday.com.ua.

Яблуковишню сорту Байя Маріса посадили у 2014 році. Плоди яблуковишні – червоні усередені і зовні, у білі крапки на шкірці, заважують до 200 г. Вони солодкі з кислинкою, мають аромат вишні. Яблуковишні вирізняються великою кількістю антиоксидантів. З одного дерева на четвертий рік після посадки підприємство планує зібрати до 20 кг яблук.

«Яблуковишні люблять пухкий ґрунт, ростуть на ділянці, захищеній від вітрів і протягів. – каже Тарас Мельник, співробітник «Гадз». – Крону яблуковишень формують за системою «суперверетено», на деревах залишають лише одно-, дво- і трирічні гілки. Старіші гілки необхідно зрізати, аби дерево не витрачало сили на зайві пагони».

Перевага яблуковишні у тому, що плоди, зібрані у вересні, можуть лежати до лютого. Сік із них – червоний, тож у промислових умовах його не треба забарвлювати соком вишні або буряка.

«Гадз» експортує 50% вирощених у Тернопільській області яблук. Господарство отримало сертифікат про те, що їхня продукція є екологічно чистою. Торік компанія вийшла на ринки Німеччини, Швеції, Італії, Нідерландів. Нині працює над виходом плодоовочевої продукції на ринок Близького Сходу, В’єтнаму, Індонезії, Малайзії й Індії.

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vyshnevyj-apple-dyvo-henetychnyh-tehnolohij-daye-20-kh-z-dereva
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати