Tempo950x100

Tempo300x100

Висока ціна закордонного інсектициду не завжди означає його бездоганну якість

Висока ціна закордонного інсектициду не завжди означає його бездоганну якість

Головна область їх застосування – захист сільськогосподарських культур від комах-шкідників. Інсектициди вбивають комах, їх яйця і личинки. Що необхідно знати фермеру про особливості застосування даної групи ЗЗР  AgroNews.ua розповів керівник відділу розвитку продуктів та сервісів ЗЗР групи компаний UKRAVIT  Олександр Мигловець.

«До групи інсектицидів входять препарати з двох хімічних класів: хімічні і нейротоксичні. Кожен з цих класів підрозділяється на підгрупи. Так, наприклад, в хімічний клас входять хлорорганічні, фосфорорганічні і, так звані, інстектіціди-піретроїди. До нейротоксичних інсектицидів відносяться нікотіноіди, неонікотиноїди і інгібітори росту комах. Кожен з них відрізняється за своїми властивостями і впливом на шкідників рослин», – пояснює Олександр Мигловець.

При цьому в залежності від способу проникнення в організм комахи інсектициди ділять на контактні (всмоктуються через зовнішні покриви при зіткненні), кишкові (потрапляють при ковтанні), фуміганти (проникаючі через органи дихання). Деякі інсектициди (системні) здатні пересуватися по судинній системі рослин, роблячи їх токсичними для комах. Багато інсектицидів токсичні не тільки для комах, але також для людей і теплокровних тварин. Для практичного використання вибирають найбільш безпечні, які швидко руйнуються в організмі теплокровних на нетоксичні або малотоксичні сполуки. Деякі речовини (проінсектіціди) перетворюються в інсектициди лише в організмі комах.

За словами керівника відділу розвитку продуктів та сервісів ЗЗР групи компаний UKRAVIT, ефективність застосування інсектицидів багато в чому залежить від складу і форми тих чи інших препаратів.

Відзначимо, що асортимент інсектицидів постійно оновлюється. Це пов’язано з появою серед комах рас, стійких (резистентних) до інсектицидів, а також з прагненням до створення препаратів, більш ефективних і безпечних для людей і навколишнього середовища. На українському ринку для аграріїв представлені як вітчизняні, так і препарати зарубіжних виробників. При цьому висока ціна препарату далеко не завжди означає його бездоганну якість. Найчастіше, купуючи інстектіціди іноземного виробництва, фермер просто переплачує за бренд.

«Компанія UKRAVIT пропонує аграріям якісну продукцію для захисту своїх посівів за українськими цінами. Для цього у нас є ціла лінійка високоефективних препаратів Перш за все це препарати Антиколорад Макс, Антикліщ, Дімевіт, Хлорпірівіт Агро і АЦ Люкс», – зазначає Олександр Мигловець.

При цьому при придбанні препаратів Групи Компаній UKRAVIT аграрії отримують повну безкоштовну консультаційну допомогу від фахівців Компанії щодо використання препаратів на посівах тих чи інших сільгоспкультур.

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/vysoka-cina-zakordonnoho-insektycydu-ne-zavzhdy-oznachaye-joho-bezdohannu-yakist
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати