Tempo950x100

Tempo300x100

Яблука цього року майже вдвічі дорожчі, ніж торік

Яблука цього року майже вдвічі дорожчі, ніж торік

Більшість виробників яблук зазначає, що на початок грудня торгівля яблуком дещо пожвавилася, хоча оптові ціни на яблука різних сортів калібру 65+ і лишаються в діапазоні 9-12 грн/кг, пише agrotimes.net.

На ринку поступово вичерпуються запаси яблук гіршої якості з необладнаних сховищ, і це сприятиме стабілізації та зростанню цін.

Розпродувати яблука з холодильників більшість виробників не поспішає ‒ у другій половині сезону очікується суттєве зростання цін. Із огляду на специфіку сезону (малий врожай) це цілком виправдано.

Оператори оптових ринків повідомляють про широкий асортимент і достатню кількість яблук. Зокрема, на столичних ринках яблука різних сортів, що перед цим зберігалися у необладнаних сховищах, продаються по 8-10 грн/кг, яблука, які зберігали в холодильниках, ‒ по 12-15 грн/кг.

Для порівняння: на початку грудня 2016 року на ринку яблук спостерігалося відносне затишшя, попит із боку оптовиків був невисоким. Ціни були в межах 6-9 грн/кг. У середині грудня 2015 року торгівля йшла активніше: якісні яблука сортів Голден Делішес, Гала, Джонаголд, Ренет Симиренка калібру 70+ виробники продавали за ціною 8-10 грн/кг.

Починаючи з грудня, яблуку доводиться конкурувати з цитрусовими фруктами, адже перед зимовими святами споживачі досить охоче купують мандарини й апельсини.

Основним міжнародним каналом збуту яблук для України лишається реекспорт до Росії. Протягом вересня цього року понад 1,3 тис. тонн технічних яблук було експортовано для переробки до Австрії.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yabluka-coho-roku-majzhe-vdvichi-dorozhchi-nizh-torik
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати