Tempo950x100

Tempo300x100

Як фермеру придбати надійний трактор за доступною ціною

Як фермеру придбати надійний трактор за доступною ціною

Останніми роками все частіше на українських полях з’являється вітчизняна сільськогосподарська техніка, яка завдяки програмі держпідтримки стає доступнішою для аграріїв.

Харківський тракторний завод (ХТЗ), який відновив свою діяльність після тривалого простою,  сьогодні активно займається виробництвом оновлених моделей тракторів, які в майбутньому можуть стати альтернативою іноземним.

Завдяки приходу нового інвестора в особі групи DCH Олександра Ярославського, завод працює стабільно і розвивається в плановому темпі. Після вимушеного простою в 2016 році виробництво було відновлено в найкоротші терміни. Вже у лютому 2017 року з конвеєра зійшов перший трактор, а до кінця року було випущено 794 одиниць техніки.

Як зазначають на підприємстві, ключовим заходом у найближчі роки мають стати оновлення парку обладнання і модернізація виробничих приміщень, на які виділено понад 300 млн грн.

“Сьогодні на заводі виробляються колісні, гусеничні трактори, а також спецтехніка. Обсяг виробництва варіюється від 80 до 150 тракторів в місяць. Пікова потужність ХТЗ дозволяє випускати до 200 машин в місяць. У 2018 році завод планує випустити понад 800 тракторів. В даний час підприємство вже сформувало портфель замовлень, що припускає реалізацію близько 300 тракторів на внутрішньому і більше 500 тракторів на зовнішньому ринках”, – зазначає генеральний директор ХТЗ Андрій Коваль.

[[{“fid”:”523038″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“2”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”2″}}]]

За його словами, на сьогоднішній день продукція ХТЗ реалізується як в Україні, так і за кордоном: у Молдові, Казахстані, Вірменії, Болгарії, Польщі, Новій Зеландії, Білорусі та ін. Крім того, підприємство  освоює ринки іноземних країн, зокрема Африки, Латинської Америки, Південно-Східної Азії.

«Трактор є основою основ роботи більшості фермерів на земній кулі. Тому ми завжди враховуємо специфіку країн, перш ніж запропонувати техніку, адже, наприклад, турецького фермера трактори нашого виробництва не зацікавлять через високу потужність, яка сягає до 250 к.с. Зважаючи на невеликі наділи, які мають в обробітку, там затребувані агрегати потужністю, скажімо, 50 к. с», – зауважує Андрій Коваль.

Він підкреслив, що сільгоспвиробники, які обирають трактори ХТЗ, наголошують на надійності агрегатів, які при умові належної експлуатації можуть прослужити багато років без ремонту. Андрій Коваль повідомив, що підприємство  також забезпечує сервісне обслуговування техніки по всій Україні. Висококваліфіковані фахівці сервісних служб дилерів ХТЗ при потребі зможуть усунути будь-яку неполадку й забезпечити своєчасне якісне сервісне обслуговування.

«Суттєвою перевагою вітчизняної техніки перед імпортною є її вартість, яка в рази менша від іноземних аналогів. Якщо за трактор ХТЗ треба заплатити, приміром, близько 60 тис. доларів США, то за імпортну техніку з аналогічними характеристиками доведеться віддати 160 тис. доларів США. Різниця відчутна, чи не так? Крім того, ХТЗ бере участь у реалізації держпрограми, в рамках якої вітчизняному сільгосппідприємству компенсується від 25 до 40% вартості техніки. Це дозволить агровиробникам доукомплектувати чи оновити машинно-тракторний парк шляхом певного здешевлення придбаної сільськогосподарської техніки. Раніше компенсація становила 20%, за цією програмою у другому півріччі 2017 року завод реалізував 87 тракторів на загальну суму 127,7 млн грн», – повідомив Андрій Коваль.

Він наголосив, що для отримання часткового відшкодування при купівлі вітчизняної техніки, зокрема тракторів ХТЗ, необхідно звернутися до державної банківської установи із заявкою та документами, що підтверджують покупку. Після отримання документів МінАПК протягом місяця  перераховує кошти державному банку, який в одноденний термін компенсує агровиробнику відсоток вартості придбаної сільськогосподарської техніки вітчизняного виробництва без урахування ПДВ.

До переліку техніки, що підлягає частковій компенсації з держбюджету, входить і новий трактор ХТЗ-150К-09, який зроблений на базі широковідомої серії тракторів ХТЗ-150. Ця серія випускається на заводі впродовж 45 років поспіль і для багатьох фермерів є незмінним помічником у господарстві.

«Осучаснений трактор ХТЗ-150К-09 у поєднанні з новітніми сільськогосподарськими знаряддями дозволяє виконувати повний комплекс робіт від ранньої весни до пізньої осені. Потужність, висока міцність, функціональність та можливість агрегатуватися з різноманітним допоміжним устаткуванням роблять сферу його застосування максимально широкою, а трактор – багатофункціональним. Дана модель оснащена надійним двигуном потужністю 180 к. с, дванадцятишвидкісною механічною коробкою передач із можливістю зручного переключання без втрати потужності. Колеса забезпечують агрегату високу прохідність, що дає можливість без проблем експлуатувати його в різних умовах. Завдяки своїй багатофункціональності він упорається з усіма видами сільськогосподарських робіт швидко та якісно і стане надійним помічником у Вашому господарстві. Але найголовніше, на чому б хотів акцентувати увагу – це вдале поєднання в агрегаті відмінної якості та доступної ціни», – зазначає провідний спеціаліст з агротехнологій ТОВ «ТД ХТЗ» Сергій Булава.

 

 

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yak-fermeru-prydbaty-nadijnyj-traktor-za-dostupnoyu-cinoyu
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати