Tempo950x100

Tempo300x100

Як фермеру вдалося отримати рекордний врожай сорго

Як фермеру вдалося отримати рекордний врожай сорго

У цьому сезоні завдяки  «Технології Бардина-Чикалюка вирощування сорго», розробленої спеціалістами ТОВ «НВТ «УКРСОРГО» з використанням препаратів «UKRAVIT», вдалося зібрати рекордний врожай зерна сорго.

Рекорд був зафіксований 20 вересня в с. Маківка на Київщині представником Національного проекту «Книга рекордів України» у присутності спеціалістів «УКРСОРГО», преси, представників громадських організацій, державних органів місцевого самоврядування та фермерів. Якість вирощеного зерна підтвердила сертифікована лабораторія м. Рокитне.

Усього з облікової площі у 6 га було зібрано 86 580 кг, що в перерахунку на 1 гектар становить 14,43 т/га. Для порівняння, середня врожайність зерна сорго по Україні становить 3,5 т/га.

За словами генерального директора ТОВ «НВТ «УКРСОРГО», к.б.н. Ярослава Бардина, сорго – перспективна для України культура; вже сьогодні вона є найближчим конкурентом зерновій кукурудзі. Однак для досягнення максимальної врожайності цієї культури необхідно дотримуватись розробленої технологію вирощування.

«У розробці технології вирощування сорго ми використали препарати виробництва ГК «UKRAVIT», а саме – гербіцид Варяг, інсектицид Хлорпірівіт-Агро та десикант Десикант. Вони відповідають найвищим світовим стандартам якості і забезпечують культурі максимальний захист від шкідливих організмів. Господарства, які частково або повністю перейшли на цю технологію вирощування, вже сьогодні отримують врожай від 6 до 12 т/га. Однак ми не збираємося зупинятися на досягнутому: мета ТОВ «НВТ «УКРСОРГО» спільно з «UKRAVIT»  – досягти врожайності не менше 20 тонн з гектара вже у 2019 році. Для цього ми спільно продовжуємо працювати над інноваційними системами захисту цієї культури», – зазначає Ярослав Бардин.

[[{“fid”:”536230″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

Довідка: UKRAVIT  – найбільша агрохімічна українська компанія, яка виробляє понад 140 препаратів: ЗЗР, добрива з мікроелементами, засоби для знищення гризунів та побутових комах. До складу корпорації входить «Фабрика агрохімікатів» (м. Черкаси).

З питань продажу та співпраці звертатися:

ТОВ «Укравіт Агро», м.Київ, пр-т Перемоги 42.

Гаряча лінія: 0 800 301 401

 

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yak-fermeru-vdalosya-otrymaty-rekordnyj-vrozhaj-sorho
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати