Tempo950x100

Tempo300x100

Як коноплі використовують у будівництві будинків

Як коноплі використовують у будівництві будинків

Такий будівельний матеріал використовуються для зведення приватних будинків у багатьох країнах світу, пише propozitsiya.com.

Є цікаві дані, що при товщині стін 400 мм з використанням утеплювача з костри, для обігріву приміщення площею 100 м2 необхідно в зимову пору року всього 3 кВт/год електроенергії.

Найбільш широко костра застосовується для будівництва приватних будинків і котеджів з дерев’яним каркасом. Також вона використовується в якості утеплення та звукоізоляції: підлог, стін, дахів.

До основних переваг використання багаття в будівництві будинків можо віднести наступні властивості:

1. Підвищена стійкість. Показник стійкості до зовнішніх впливів таких будинків в рази перевищує відповідний показник традиційних будівель. Каркас (наприклад дерев’яний), втеплений конопляним утеплювачем кам’яніє з роками через відсутність підвищеної вологості, він ніколи не згниє.

2. Низька собівартість. Було прораховано, що побудувати будинок з конопель значно дешевше, ніж, наприклад, з цегли або бетону.

3. Біологічна активність матеріалу. Унікальні властивості рослини надають оздоровчий вплив на організм людини і гнітюче  на представників всіх класів грибків та комах.

4. Підвищена теплостійкість – ще одна властивість конопель, що дозволяє підтримувати на більш високому рівні відносну сталість температури при періодично змінюються теплопоступлений, таким чином, економляться гроші на опаленні та охолодженні вдома цілий рік.

5. Стіни в таких будинках паропроникні, тому немає необхідності в установці систем вентиляції. Гігроскопічність костри допомагає поглинати, а потім випускати зайву вологу.

Таким чином, будівництво будинків з конопель екологічно, економічно вигідно і корисно для здоров’я.

 

 

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yak-konopli-vykorystovuyut-u-budivnyctvi-budynkiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати