Tempo950x100

Tempo300x100

Як контролювати стан посівів озимих культур

Як контролювати стан посівів озимих культур

Щоб розсіяти їхні сумніви, «Інститут здоров’я рослин» пропонує послуги з моніторингу озимих культур під час зимівлі, які допоможуть оцінити стан посівів та, за необхідності, розробити комплекс заходів для його покращення.

Для оцінки життєздатності посівів вчені Інституту використовують метод монолітів. Залежно від розміру поля, вирубують декілька монолітів ґрунту розміром 30х30 см, які містять два паралельні рядки рослин, і транспортують їх до лабораторії. Рослини обережно розморожують і поміщають у сучасні кліматичні камери, які імітують погодні умови відновлення вегетації. Далі вчені досліджують якісні та кількісні показники зразків – оцінюють життєздатність посівів, проводять фітопатологічну експертизу, роблять діагностику на забезпечення поживними речовинами. У випадку виявлення пошкоджень аграріям надаються рекомендації для захисту та підживлення культур на період виходу із зимівлі.    

Такий сервіс дозволяє контролювати стан посівів упродовж всієї зими і вчасно захищати та підживлювати сходи, щоб отримати щедрий та здоровий врожай озимих культур. 

 

Перегляди: 2
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yak-kontrolyuvaty-stan-posiviv-ozymyh-kultur
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати