Tempo950x100

Tempo300x100

Як літня спека вплине на врожай овочів та фруктів

Як літня спека вплине на врожай овочів та фруктів

Проте загалом, кількість та якість врожаю овочів та фруктів буде задовільною. Про це УНН повідомили у коментарі спеціалісти відділу агрометеорології Укргідрометцентру.

“Достатня кількість сонячного сяйва, звичайно, сприяє утворенню великої кількості цукрів у плодах. Хоча кількість врожаю і не дуже оптимістична, але якість овочів і фруктів дуже гарна: винограду, кавунів, буряків”, — зауважили агрометеорологи.

Щодо капусти, то через суху погоду, за словами фахівців, вона втрачає свою якість — стає сухою. Із коренеплодами ситуація також не дуже добра, оскільки, починаючи з квітня фіксувалися дуже високі температури ґрунту.

“Розігрів ґрунту на глибіні 10 см до 25 градусів і вище призводить до припинення або уповільнення наростання маси кореня. Але все залежало не лише від температури, але й наявності вологи. Там, де була волога, там все нормально. Загалом, урожай цукрових буряків буде не гіршим, ніж минулого року, можливо навіть, і кращим. А от морква вродить не дуже добре”, — прогнозують спеціалісти.

Якщо ж розглядати ситуацію в цілому, то великих втрат врожаю через спеку та посуху не прогнозується.

Як повідомили у відділі агрометеорології Укргідрометцентру, врожай зернових цього року менший за минулорічний через температурні стреси у квітні та травні, але він є середнім, якщо порівнювати показники останніх п’яти років.

Валовий збір ранніх зернових також не поганий, зокрема хліба. Хоча картину трохи зіпсували дощі у липні, коли тривав період збирання у багатьох областях. Це вплинуло на якість зерна — зібрано менше продовольчої пшениці, ніж очікувалося, але ситуація не катастрофічна. Більше того, очікується гарний врожай кукурудзи та соняшнику, що виступатиме компенсатором.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yak-litnya-speka-vplyne-na-vrozhaj-ovochiv-ta-fruktiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати