Tempo950x100

Tempo300x100

Як на Київщині фермер виготовляє камамбер

Як на Київщині фермер виготовляє камамбер

Раніше компанія займалася лише рослинництвом. Але згодом співзасновник господарства Василь Цвик зрозумів, що потрібно щось змінювати. Так, чоловік створив козину ферму на 1300 голів і нині виготовляє продукцію під торговою маркою Zinka.

Починати було важко, адже більшість людей боїться неприємного запаху продукції, хоча й знають, про користь козиного молока, пише kurkul.com.

Зараз на фермі розводять дві породи кіз — зааненську та альпійську. Цього року отримали і статус єдиного в Україні племінного репродуктора цих порід кіз.

«Ми знали, що хочемо займатися переробкою, але не знали, чим саме. Аналізували, вивчали, й усе-таки знайшли. Перепели — це швидкі гроші, але це дуже важко реалізувати. Свинарство? Поряд є «Нива Переяславщини» — 10 комплексів по 30 тис. голів свиней, і ми прекрасно розуміли, що краще мати поруч нормального товариша, ніж конкурента. Корови — це дуже великі, тривалі інвестиції, які, на мою думку, зараз не для українського фермера. Залишалося козівництво та кролівництво. Кролівництво нас також приваблювало, але десь у той час французи почали будувати в Україні кролеферму, тому стало зрозуміло, що конкурувати з тими, у кого ми самі навчаємося, немає сенсу. Тож залишалося козівництво», — розповідає Василь Цвик.

Згодом Василь Цвик планує створити невеликий ресторан на базі сироварні та запустити цех з переробки м’яса.

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yak-na-kyyivshchyni-fermer-vyhotovlyaye-kamamber
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати