Tempo950x100

Tempo300x100

Як на Тернопільщині роблять бізнес на равликах

Як на Тернопільщині роблять бізнес на равликах

Спеціальна “теплиця” обтягнена сіткою селі Чугалі служить домівкою для тисяч равликів. Тут для них створені комфортні умови, є система мікродощування та зелене листя. Максимально сприятливі умови для розмноження цих молюсків, пише “Наш День”.

Задум вирощувати равликів належить товаришу пана Мирослава Олесандру Журавлю. Він перебрався на Тернопільщину три роки тому з Донецька, де займався вирощуванням грибів. Тож після спільного обговорення вирішили спробувати розводити равликів.  До слова, раніше Мирослав Загорський мав п`ять тисяч гусей, але експортувати їх до Європи – надскладно.

Тож взявши за візрець приклади з Польщі та Литви, підприємці побудували теплицю і купили 200 кілограм равликів. В теорії з них можливо було виростити 10 тисяч равликів.

Продавати молюсків можна по ціні 3-4 євро за кілограм. Равликів використовують для косметики, для створення ліків. Ласують равликами з Тернопілля в Іспанії та Франції.

В кременецьких лісах мешкають виноградні равлики, а на фермі в підприємців живуть середземноморські – вони значно смачніші, та потребують ретельного догляду, бо не люблять холод.

Працівники ферми саме зараз пакують в ящики равликів, що досягли статевої зрілості й готові відкладати ікру. До лютого вони будуть в стані сну у спеціальних холодильниках із плюсовою температурою, так як не здатні пережити морози. Назад їх випустять аж у травні.

Перегляди: 7
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yak-na-ternopilshchyni-roblyat-biznes-na-ravlykah
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати