Tempo950x100

Tempo300x100

Як на Вінниччині звичайну солому перетворили у бізнес-проект

Як на Вінниччині звичайну солому перетворили у бізнес-проект

Керівники господарства Володимир та Руслан Дмитруки придумали відкрити власну лінію по виробництву паливних брикетів, пише Агро-Центр.

Загалом із аграріями Вінницької області проводиться велика просвітницька робота, аби ті не спалювали пожнивні рештки. Адже це велика шкода для екології: забруднення повітря, руйнування екосистем рослинного і тваринного світу, зниження родючості ґрунту. Виробництво паливних брикетів – це можливість забезпечити заклади соціальної сфери новим видом екологічного палива. Нині в Україні вже є 5 подібних ліній, зокрема дві з яких на Вінничччині.

На думку ініціаторів вторинної переробки, солома – це “золоте вугілля”, адже під час жнив на полях залишається багато пожнивних решток, які забороняється спалювати. Аби налагодити та запустити виробництво у фермерському господарстві спочатку вивчили досвід у с. Непедівка Козятинського району та сконтактували із польською компанією, яка яка займається виробництвом і встановленням обладнання по переробці поживних решток за проектом “Золоте вугілля”. Закупівля лінії обійшлась у 5 млн. 600 тис. грн. Буде відкрито 6 робочих місць, які працюватимуть позмінно.

Руслан Дмитрук же переконаний, що оскільки у Мурованокуриловецькому районі немає газу, постійно підіймаються ціни на тверде паливо та вугілля, то солом’яні брикети – це альтернативний, екологічний і доступний всім вид палива.

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yak-na-vinnychchyni-zvychajnu-solomu-peretvoryly-u-biznes-proekt
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати