Tempo950x100

Tempo300x100

Як обрати корисний йогурт

Як обрати корисний йогурт

«Робота імунної системи на 70% залежить від стану кишкової мікрофлори. А кисломолочні продукти сприяють її підтримці», — зазначає Світлана Фус, лікар-дієтолог вищої категорії, керівник Центру нормалізації ваги, на своїй сторінці в Instagram.

Йогурти є прикладом корисних кисломолочних продуктів. Як же його обрати серед різноманіття на магазинних поличках? Фахівець ділиться секретами:

Купуйте натуральний йогурт без наповнювачів, фруктових сиропів, шоколаду, і тому подібного.
Вони смачні, але на жаль, містять багато цукру, штучних ароматизаторів і смакових добавок, цим самим втрачається користь.

Їх не варто давати дітям і вагітним жінкам. Краще придбати натуральний йогурт, додати в нього заморожені фрукти і ягоди.

Перевіряйте жирність.
Частина йогуртів виготовляється з молока жирністю 1,5−6%, а є – із знежиреного (виробники вказують про це на упаковці словом «light»).
«Йогурт, який не містить жирів, позбавлений цінних розчинних в жирах вітамінів, таких як A, D, E, K. Кальцій засвоюється значно гірше. Краще купувати продукт з низьким вмістом жиру (1,5 — 2,5%), ніж взагалі знежирений», — наголошує Світлана Фус.

Звертайте увагу на кількість молочнокислих бактерій.
Склад вказаний на упаковці. Одні йогурти містять ацидофільні бактерії (вони населяють тонкий кишечник), а інші – біфідобактерії (вони живуть в товстому кишечнику). Останній продукт кращий для вживання, так як має більше користі, адже організму необхідні і ті, і інші бактерії. Біфідобактерії в молочному середовищі не розмножуються, їх додають в продукт. Згодом бактерії гинуть. Чим свіжіший йогурт, тим більше в ньому біфідобактерій.

Враховуйте період зберігання. Це основний індикатор натуральності продукту. Вибирайте йогурти, які мають невеликий термін придатності — 14, максимум до 30 діб. У них більше живих бактерій. Більш корисним є натуральний йогурт, який можна приготувати в домашніх умовах.

Цей продукт краще вживати у якості перекусу. Застосування натуральних йогуртів може бути хорошим рішенням для тих людей, у яких виникла непереносимість лактози.
Пам’ятайте, перед настанням сезону простуд і ГРВІ, у якості профілактики бажано регулярно вживати кисломолочні продукти.

Джерело: MilkUa.info 

Перегляди: 217
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yak-obraty-korysnyj-johurt
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати