Як обрати корисний йогурт

Як обрати корисний йогурт

«Робота імунної системи на 70% залежить від стану кишкової мікрофлори. А кисломолочні продукти сприяють її підтримці», — зазначає Світлана Фус, лікар-дієтолог вищої категорії, керівник Центру нормалізації ваги, на своїй сторінці в Instagram.

Йогурти є прикладом корисних кисломолочних продуктів. Як же його обрати серед різноманіття на магазинних поличках? Фахівець ділиться секретами:

Купуйте натуральний йогурт без наповнювачів, фруктових сиропів, шоколаду, і тому подібного.
Вони смачні, але на жаль, містять багато цукру, штучних ароматизаторів і смакових добавок, цим самим втрачається користь.

Їх не варто давати дітям і вагітним жінкам. Краще придбати натуральний йогурт, додати в нього заморожені фрукти і ягоди.

Перевіряйте жирність.
Частина йогуртів виготовляється з молока жирністю 1,5−6%, а є – із знежиреного (виробники вказують про це на упаковці словом «light»).
«Йогурт, який не містить жирів, позбавлений цінних розчинних в жирах вітамінів, таких як A, D, E, K. Кальцій засвоюється значно гірше. Краще купувати продукт з низьким вмістом жиру (1,5 — 2,5%), ніж взагалі знежирений», — наголошує Світлана Фус.

Звертайте увагу на кількість молочнокислих бактерій.
Склад вказаний на упаковці. Одні йогурти містять ацидофільні бактерії (вони населяють тонкий кишечник), а інші – біфідобактерії (вони живуть в товстому кишечнику). Останній продукт кращий для вживання, так як має більше користі, адже організму необхідні і ті, і інші бактерії. Біфідобактерії в молочному середовищі не розмножуються, їх додають в продукт. Згодом бактерії гинуть. Чим свіжіший йогурт, тим більше в ньому біфідобактерій.

Враховуйте період зберігання. Це основний індикатор натуральності продукту. Вибирайте йогурти, які мають невеликий термін придатності — 14, максимум до 30 діб. У них більше живих бактерій. Більш корисним є натуральний йогурт, який можна приготувати в домашніх умовах.

Цей продукт краще вживати у якості перекусу. Застосування натуральних йогуртів може бути хорошим рішенням для тих людей, у яких виникла непереносимість лактози.
Пам’ятайте, перед настанням сезону простуд і ГРВІ, у якості профілактики бажано регулярно вживати кисломолочні продукти.

Джерело: MilkUa.info 

Перегляди: 239
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yak-obraty-korysnyj-johurt
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    16 Квітня

    В Україну намагалися завезти 850 кг кабачків з перевищеним вмістом нітратів

    У Польщі заявили, що “зернове питання” з Україною має вирішити Брюссель

    15 Квітня

    Corteva Agriscience та Ощадбанк пропонують фермерам скористатися програмою кредитування за зниженими ставками для закупівлі засобів захисту рослин

    Штучний інтелект допоможе скоротити харчові відходи та придумає рецепти із того, що є у холодильнику

    У ЄС викрили шахрайську схему щодо медичного канабісу на 645 млн євро

    У квітні передача зернових до Румунії скоротилася на майже 35%

    ЄС може ввести додатковий контроль для українських перевізників, що їдуть через Польщу

    Майже 100 модульних зерносховищ отримали аграрії Херсонщини

    “Руйнування критичні”: які наслідки окупації для АПК Запорізької області

    USDA збільшив прогноз експорту української пшениці

    БІЛЬШЕ НОВИН