Tempo950x100

Tempo300x100

Як обрати оптимальний елеватор: лайфхаки експертів

Як обрати оптимальний елеватор: лайфхаки експертів

В Україні спостерігається помітне зростання кількості елеваторів. Як зауважили експерти, аграрії зрозуміли, що в умовах високих цін на додаткову обробку, зберігання та відвантаження зерна на сторонніх елеваторах, ризики втрати якості при безграмотному його зберіганні і навіть можливі крадіжки при передачі на зберігання, вигідніше і надійніше побудувати свій власний елеватор.

Його будівництво недешеве, але така інвестиція досить швидко окупається і дозволяє не хвилюватися за долю зібраного врожаю.

Але важливо обрати оптимальні параметри всіх елементів зернового елеватора, правильно провести розрахунки, підібрати обладнання, що відповідає навантаженню й структурі зернових, які там зберігаються.

[[{“fid”:”274315″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“1”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”1″}}]]

В результаті правильно підібране обладнання, технології будівництва і, зрозуміло, висока якість будівництва – запорука того, що елеватор не зруйнується та швидко себе окупить, зерно не буде пошкоджено, а приймання та відвантаження будуть проведені в строк.

Під час заходу перед слухачами виступили представники трьох українських компаній – авторитетні експерти в області проектування та будівництва об’єктів зернового господарства. Спікери розповіли про основні особливості кращих, з їхньої точки зору, технологій будівництва елеваторів (зокрема, металевих силосів), подискутували про переваги та недоліки кожної з основних представлених в Україні технологій будівництва, обговорили методи підбору та оптимальні рішення щодо монтажу обладнання.

Так, Олексій Грушко, директор “Варіант Агро Строй”, і Руслан Шульга, технічний директор, детально представили актуальну лінійку обладнання та зупинилися на технічних особливостях логістики, монтажу елеваторів. Крім того, фахівці перерахували фактори впливу на терміни експлуатації елеваторного обладнання.

Юрій Андрієвський, директор ТОВ “Креатив-Агромаш”,  зупинився на німецькій технології Lipp, яка вже встигла відмінно себе зарекомендувати в Європі, США та Азії. Спеціаліст  проаналізував особливості технології, можливість використання Lipp в залежності від розміру силосу і оцінив конструкції силосів спіральних і панельно-болтових.

[[{“fid”:”274316″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false},”type”:”media”,”field_deltas”:{“2”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:false,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:false}},”attributes”:{“class”:”media-element file-default”,”data-delta”:”2″}}]]

Руслан Демчук, старший регіональний представник KMZ Industries  – провідного постачальника комплексних рішень для зберігання і обробки зерна в Україні, звернув особливу увагу присутніх на модифікації силосів. Він дав практичні поради щодо вибору елеваторів, перерахувавши і проаналізувавши переваги та недоліки бетонних і металевих силосів. Спікер розповів про особливості монтажу і про можливі помилки при будівництві силосів.

Учасники заходу отримали відповіді на головні питання з будівництва елеваторів: з чого почати і чим закінчити, з якими труднощами доведеться зіткнутися, як і яких помилок потрібно уникнути.

 

 

 

Перегляди: 3
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yak-obraty-optymalnyj-elevator-lajfhaky-ekspertiv
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати

    29 Березня

    Як змінилися ціни на печериці, цибулю та салат

    Неадекватна поведінка та нервова реакція заступника міністра сільського господарства Польщі Колодзейчика завела перемовини в глухий кут

    28 Березня

    Експорт українського зерна у 2023/24 МР перевищив 34 млн тонн

    Біореактори під Гаагою стали вирощувати лабораторну свинину удвічі швидше, ніж раніше

    Кліматичні зміни треба розглядати як можливість розвитку агросектору

    Україна і Польща близькі до розв’язання зернового питання, але є нюанс

    Інформаційна довідка щодо отримання компенсацій за розмінування с/г земель – документ

    ФАО надасть українським аквафермерам 50 тонн кормів для риб

    Вінницька кондитерська фабрика “Рошен”  2023 рік закінчила зі збитком 14,7 млн грн

    Закупівельні ціни на кукурудзу в Україні активно зростають

    БІЛЬШЕ НОВИН