Tempo950x100

Tempo300x100

Як обрати якісні продукти в магазині?

Як обрати якісні продукти в магазині?

Нині в парламенті розглядають законопроект, який ці держстандарти знівелює. Тобто, виробникам не вказуватимуть, як саме виробляти той чи інший товар. Головне – аби вони були безпечними. У профільному комітеті парламенту аргументують –  так Україна наближає свої стандарти до європейських, пишуть fakty.ictv.ua.

Чиновники радять не лякатися необов’язковості держстандартів. Фабрики свою продукцію виробляють за так званими технічними умовами – власною, секретною рецептурою. У Держпродспоживслужбі, яка ці умови вивчає, звітують: вони цілком безпечні й не поступаються європейським. Хоча зізнаються: перевірити сумлінність  дотримання можуть лише раз на 2 роки і з попередженням.

Фахівці радять більше не зважати на красиві написи ДСТУ, а самостійно читати склад кожного продукту. Виробники зобов’язані вказати на етикетці всі наявні інгредієнти. Хоча, часто навіть ця порада не працює. Як у разі з вершковим маслом. У більшості зразків продукції незалежні експертизи виявляють пальмову олію.

“Було написано: вершкове масло! На ньому всьому, до речі, було написано ДСТУ, і в складі лише вершкове масло й жодної згадки про рослинні жири. Це – 60% відвертого фальсифікату”, – каже керівник відділу тестувань Ніна Кільдій.

Окрім уважного вивчення етикеток, фахівці радять довіряти лише перевіреним брендам. А в разі обману – не лінуватися писати скарги в Держпродспоживслужбу. Саме ці звернення в умовах мораторію на перевірки допоможуть чиновникам робити несподівані ревізії й ловити на гарячому несумлінних виробників.

 

Перегляди: 1
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yak-obraty-yakisni-produkty-v-mahazyni
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати