Як одесит заснував у підвалі житлового будинку ферму з виробництва мікрозелені

Як одесит заснував у підвалі житлового будинку ферму з виробництва мікрозелені

Свою продукцію підприємець продає в більш ніж 150 ресторанів країни, а також великим регіональним і національним торговельним мережам, повідомляє «Новое время».

Щомісяця компанія «Порція здоров’я» реалізує 6 тис. ящиків мікрогрінів і понад 100 кг зрізаного продукту. Маржа на кожному ящику сягає 30–100%, ціна одного боксу – 30–35 грн, тоді як зрізана зелень вартує вже від 200 до 250 грн/кг.

Перші спроби почати свою справу на вирощуванні мікрогрінів Воробйов здійснив ще чотири роки тому, коли працював шеф-кухарем в місцевому ресторані. Тоді він створив плантацію прямо у себе на балконі, але з настанням туристичного сезону роботи у нього додалося, і на розвиток своєї справи часу не залишилося. Ситуація повторювалася ще двічі.

Тепер його ферма розташувалася на 350 кв. м підвалу житлового будинку в спальному районі Одеси. Тут створені всі необхідні умови для вирощування продукції методом гідропоніки.

Але і до неї підприємець прийшов через кілька великих помилок. Першою з них стала оренда старої теплиці, умови якої навіть після витрачених на реконструкцію $10 тис. були невідповідними для такого роду господарювання. Тоді ферма перебралася в нинішнє приміщення з більш стабільним кліматом, в яке довелося вкласти ще $4 тис. Наступною проблемою став найм працівників з хорошим резюме і профільним дипломом, які своїми діями тільки завдавали збитків бізнесу.

На щастя, за словами Воробйова, у «Порції здоров’я» ніколи не виникало проблем зі збутом своєї продукції. Фермер відразу визначив аудиторію своїх покупців і швидко знаходив з нею спільну мову під час презентацій продукції, які спочатку він проводив особисто.

У туристичний сезон в середньому оборот компанії «Порція здоров’я» становить близько $10 тис. В несезон – дещо менше.

До слова, мікрогріни (або мікрозелень) — пророщене до появи двох листків насіння різних овочів і трав, яке використовується професійними кухарями ресторанів для додання особливого смаку стравам, а також шанувальниками здорового способу життя в якості вітамінної добавки.

Джерело: agroday.com.ua

Перегляди: 4
Читай нас у та
Адреса: https://agroreview.com/content/yak-odesyt-zasnuvav-u-pidvali-zhytlovoho-budynku-fermu-z-vyrobnyctva-mikrozeleni
Like
Цікаво
Подобається
Сумно
Нічого сказати